Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra går over til Eikmaskin

Agco-merkene samles under ett tak.

Som det fremgår av pressemeldingen fra Lantmännen Maskin Divisjon i Stockholm, så har Lantmännen i Sverige inngått avtale med Agco om distribusjon av flere av Agco sine produkter i Sverige.

Lantmännen er i dag ansvarlig for Fendt og Valtra traktorer i Sverige, og i fremtiden vil man også være ansvarlig for salg og service av hele Massey Fergusons produktprogram, samt det samlede Fendt produktprogram i Sverige gjennom det nåværende forhandlernettverk.

Dette er gjort i samarbeid med Agco for å tilpasse seg de senere års utvikling i traktor- og maskinbransjen. Av samme årsak foretas det også en lignende endring i Danmark og Norge, hvor Agco fremover skal stå for salg, service og reservedeler av Valtra traktorer.

– Samarbeidet er en fremtidsrettet og spennende utvikling som vil styrke franchise-nettverket. Det er viktig å understreke at franchise-modellen vil bestå, men vi vet ennå ikke hvordan forhandlernettet ender opp med å bli til slutt, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin AS.

Eik-sjef Trond Kjempekjenn vil i framtiden få ansvar for å selge både Valtra, Fendt og Massey Ferguson på det norske markedet.

– Produktporteføljen til Lantmännen Maskin AS vil bli supporter også i fremtiden. Jeg og Trond samarbeider godt om denne transformasjonen, for å finne beste løsning for våre kunder, sier administrerende direktør Christian Rafn Schmidt i Lantmännen Maskin AS.

ALT OM LANTMÄNNEN MASKINS NORGES-EXIT:

VIDEOKOMMENTAR: Dette er Lantmännen-saken

Claas ut av Lantmännen Maskin

Valtra går over til Eikmaskin

Annonse

Valtra og Fendt i sammen

Derfor gifter Lantmännen seg med Agco

Akershus Traktor blir en del av Eik-kjeden

Motsatt vei for Claas i Finland

Ingen dialog mellom HCP og Claas

SE VIDEOINTERVJU MED DE SENTRALE AKTØRENE:

Christian Rafn Schmidt - adm. dir. Lantmännen Maskin AS

Trond Kjempekjenn - adm. dir. Eikmaskin AS

Christian Devantier - direktør for distribusjon for AGCOs produkter i Norden og Baltikum

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin