Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Uproblematisk for Akershus Traktor å konkurrere med Eik

Har nedjustert ambisjonene for treskersalget.

Salgsdirektør Tom Erik Eie (t.v.) og daglig leder Ole Hveem har nedjustert ambisjonene for treskersalg, men mener de skal klare å kompensere for nedgangen ved å tilføre selskapet ny omsetning i form av eksempelvis anleggsmaskiner. (Foto: Espen Syljuåsen)
Salgsdirektør Tom Erik Eie (t.v.) og daglig leder Ole Hveem har nedjustert ambisjonene for treskersalg, men mener de skal klare å kompensere for nedgangen ved å tilføre selskapet ny omsetning i form av eksempelvis anleggsmaskiner. (Foto: Espen Syljuåsen)

– Vi har vært enige hele tiden, understreker Ole Hveem.

Han er daglig leder for Akershus Traktor, firmaet som fra 1. oktober blir eksklusiv Valtra-forhandler i store deler av landet, og som på redskapssida vil tilby blant annet Lely grasutstyr og Westbjørn snøfresere. På treskersida har det lenge vært klart at de bytter ut markedsleder Claas med Fendt, men siden dette ble kjent har det vært spekulasjoner og rykter ute i markedet om hvorvidt de vil selge disse alene, eller i konkurranse med Eiksentrene. Ryktene avlivet Eik-direktør Trond Kjempekjenn en gang for alle i denne artikkelen.

Skal selge på opparbeidet treskerkompetanse

Fra å selge et sted mellom 30 og 40 Claas-treskere årlig, nedjusterer nå Akershus Traktor sine ambisjoner, og flytter delvis fokus over på andre og nye produkter.

– I vårt område har vi ambisjoner om å selge et sted mellom 15 og 18 treskere neste år, forteller Hveem.

Han mener det ikke ligger an til å bli den store krigen mellom partene, og kjenner seg trygg på at de vil beholde en solid posisjon i treskermarkedet.

– Som jeg har sagt til våre selgere, når vi har drevet med treskere i 30 år, og solgt 40 av den dyreste på markedet hvert år, da er det et tegn på at folk vil handle tresker hos oss. At dem har trua på kompetansen vår, og da fortsetter de forhåpentligvis å handle hos oss, mener Hveem.

– Men det blir en ny måte å tenke på. Vi skal ikke kun selge på produkt, men firmaet vårt og kompetansen vår.

LES OGSÅ: Tre nye Valtra-forhandlere klare

Nye produkter kompenserer

For Hveem er det mye viktigere å fokusere på de 300 nye Valtra-ene de skal selge årlig.

Annonse

– Vi har 23 selgere, og det blir jo ikke én tresker per selger en gang. Men for all del, det er moro å selge tresker også, understreker Hveem.

Etter at de har sikret seg importen på en rekke nye produkter, og startet som forhandler av nye merker, viser salgstallene at de langt på vei klarer å kompensere for bortfallet av treskeromsetning.

– Budsjettet på tresker er 20 millioner, mot inntil det dobbelte før. Samtidig har vi fått en del andre produkter for å kompensere for det vi har mista, og det ser vi at bedrer omsetninga. For oss er det at vi har blitt importør for en rekke produkter en viktig greie, understreker Hveem.

LES OGSÅ: Dette er Akershus Traktors nye leverandører

LES OGSÅ: Eiksentrene beholder Fendt-tresker

LES OGSÅ: Treskerdebut for Fendt i Sverige

LES OGSÅ: Akershus Traktor får Fendt tresker, Eik beholder Fendt traktor

Neste artikkel

Parallellimport av Kivi-Pekka