Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tre nye Valtra-forhandlere klare

Trama, Maskinsenteret og Gule’s blir med Eikmaskin.

Etter 1. oktober står Valtra med 12 ulike Eiksentre, hele Akerhsus Traktor-nettverket og tre tidligere Lantmännen-forhandlere som sine nye forhandlere i Norge.
Etter 1. oktober står Valtra med 12 ulike Eiksentre, hele Akerhsus Traktor-nettverket og tre tidligere Lantmännen-forhandlere som sine nye forhandlere i Norge.

Det nærmer seg 1. oktober, datoen da Lantmännen Maskin avslutter sin import av Valtra og Claas, og overlater førstnevnte til Eikmaskin AS. Hittil har det kommet avklaringer om at 12 ulike Eiksentre tar inn Valtra som sitt tredje traktormerke, og at Akershus Traktor blir Valtra-eksklusive med sine avdelinger. I tillegg har det vært knyttet spenning til om flere av dagens Lantmännen-forhandlere går for det finske traktormerke, eller søker videre samarbeid med Claas.

Inngår samarbeid med Akershus Traktor

Spenningen er nå utløst for Trama Harstad, Maskinsenteret AS – med avdelinger i Sogndal og Førde, samt Gule’s Mek. og Landbruksverkstad AS i Øystese. Trioen velger å beholde Valtra, men på redskapssida blir det endringer:

– Det blir mange nye leverandører, men vi har med oss lokomotivet i drifta, som er Valtra, og det er det viktigste. Ellers er drift og service som før, skriver Tom Salte, daglig leder for Maskinsenterets avdeling i Sogndal til Traktor.

Ovenfor sine kunder annonserer han at de inngår samarbeid med Akershus Traktor, og vil tilby redskaper fra deres leverandører. Det inkluderer for eksempel Westbjørn snøutstyr, Lely grasutstyr, Weckmann-hengere fra Sisu, redskaper fra Holms, FTG, Kongskile og Øverum, samtidig som Maskinsenteret viderefører sin import av Knarrhult innredning og Gafner tørrgjødselvogner.

LES OGSÅ: Lely inn hos Akershus Traktor

LES OGSÅ: Dette er Akershus Traktors nye leverandører

Enighet: Trond Kjempekjenn ønsker Tom Salte (til høyre i bildet over), daglig leder for Maskinsenteret, og Ole-Johnny Gule, daglig leder for Gule's Mek. og Landbruksverkstad, velkommen inn i Eik-systemet.

Valgets kval

I Harstad sitter Kenneth Granås Johansen, daglig leder for Trama Harstad, fortsatt og venter på å ta en endelig beslutning.

– Vi følger med i spennning på hva som skjer på redskapssiden, både gjennom hva Eik tilbyr sine rene Valtra-forhandlere, og Akershus Traktor sine avtaler. Vi har gjennom avtalen med Eik allerede tilgang til Fendt sin graslinje, og jeg skal ned til Leto-hallen å se på Akershus Traktor sin portefølje i starten av oktober, sier Granås Johansen til Traktor.

Annonse

Han er imidlertid klar på hva som er målet.

– Vi skal ha inn maskiner som konkurrerer både på egenskap og pris.

Gjennom avtaler med Sisu, Ålø og Lilleseth påpeker han at de allerede er sikret tilgang på vinterredskaper.

Fortsatt oppfølging for Claas-kunder

I Hordaland velger de samme strategi som sine kolleger i Sogn og Fjordane, Valtra traktorer og redsksapssortiment via Akershus Traktor.

– 30. august skrev vi kontrakt med Eikmaskin, og vi kan nå endelig bekrefte at Gule's Mek og Landbruksverkstad består som Valtra-forhandleren i Hordaland. Vi vil og fortsatt tilby service, reparasjon og delelevering til Claas, og andre merker som vi har levert i de snart 50 årene Gule's har vært verksted og leverandør til bonden i vårt distrikt.

– Videre blir det skrevet avtaler med nye leverandører og vi kan bekrefte at vi vil samarbeide med Akershus Traktor og deres redskapsleverandører, med blant annet, Lely Welger på grasutstyr, Westbjørn snøutstyr og FTG/Holms veiredskaper.

I tråd med strategien

Sjefene i Agco-systemet er ikke uventet godt fornøyd med løsningen.

– Dette vil styrke Eikmaskin sin distribusjon av Valtra. Valtra får økt tilstedeværelsen og servicegrad, framhever Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin AS.

– Vi er fornøyd med utviklingen og ser at den er i tråd med vår globale strategi, uttaler Christian Devantier, Director Distribution management Norden og Baltikum hos Agco.

Neste artikkel

Parallellimport av Kivi-Pekka