Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Top Gear med verdens raskeste traktor

Slo verdensrekorden satt av Valtra i 2015.

Det britiske bilprogrammet Top Gear har offentliggjort en teaser-video, der de avslører at de har kjørt i 139,5 kilometer i timen med en traktor. Videoen, der rekordkjøringa vises, kan du se øverst i denne saken. Den gamle rekorden, holdt av Valtra, var på 130 kilometer i timen.

Er det en traktor?

Tilbake i 2015 var det en Valtra T234 som satte fartsrekorden for finnene. Denne traktoren så tilsynelatende ut som en normal landbrukstraktor, men det var selvfølgelig gjort noen tilpasninger også på den. Du kan se en video om traktoren og rekordforsøket her.

Annonse

Top Gears traktor får vi ikke oppgitt noe merke på, og det er nok også litt på grensen å kalle den for en traktor. Den har riktignok større bakhjul enn framhjul, og om man legger godvilja til kan den nok ligne litt på en tradisjonell traktor. Men den er også utstyrt med en 5,7 liters Chevy V8 med 500 hestekrefter, og det kan se ut til at en del andre komponenter også er hentet fra bilens verden.

Hva med terrengegenskapene?

Den forrige rekordholderen så som nevnt fortsatt ut som en vanlig landbrukstraktor, og skal ifølge Valtras team under rekordforsøket den gangen bare ha vært endret i softwaren. Den fungerte dermed som vanlig også i terreng, noe vi ikke har fått noe svar på når det gjelder Top Gears “traktor”. Maskinens terrengegenskaper skal visstnok ha blitt testet, men dette får vi ikke se før selve programmet går på lufta. Top Gear sendes på BBC Brit tirsdager klokken 22.30.

Neste artikkel

VIDEO: Ku, egg, tresking og traktorer