Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tokvam overtar Ilsbo krattknusere

Tokvam as på Reinsvoll, Norge kjøper produkt- og merkevarerettigheter fra den svenske kantklipperprodusenten Ilsbo Tools AB.

Tokvam as på Reinsvoll, Norge kjøper produkt- og merkevarerettigheter fra svenske Ilsbo Tools AB.
Tokvam as på Reinsvoll, Norge kjøper produkt- og merkevarerettigheter fra svenske Ilsbo Tools AB.

Tokvam skriver i en pressemelding at de overtar produksjon og utvikling av Ilsbo krattknusere, inkludert rettighetene til merkenavnet Ilsbo Tools. Tokvam overtar også forhandleravtalene med Lantmännen i Sverige og Eik Maskin i Norge.

– Vi er meget tilfrdse og ydmyke i forhold til denne muligheten. Ilsbo Tools er en virksomhet vi har kjent og fulgt i lengre tid og produktene passer Tokvam veldig godt. Vi kommer til å ha stort fokus på videreutvikling av maskinene for å sette fart på veksten, sier daglig leder i Tokvam as, Finn Kristian Tokvam.

Han forteller videre at det er markedssegmenter som Tokvam ønsker å ha langt mer fokus på fremover.

– I den sammenheng er vi veldig glade for at vi har med flere ressurser fra Ilsbo i 2-3 år fremover, inkludert eier, grunder og produktutvikler Leif Andersson», sier Finn Kristian Tokvam.

Dette betyr flere sommerprodukter og betydelig økt eksportandel for den familieeide industribedriften. Tokvam as har i lengre tid hatt en uttalt målsetning om å bli en bedrift som leverer løsninger for «veivedlikehold» året rundt til større deler av verden.

Ilsbo krattknusere er produkter som skal holde veiskuldre og grøfter fri for ugras, kratt og småbusk. Produktene skal ifølge Tokvam egne seg spesielt godt til å fjerne oppvekst av kratt, men kan også kutte trær med en stammediameter opp til 100 mm.

Annonse

Vokser på sommerprodukter

Tokvam skriver i pressemeldingen at de har mål om å fortsette den internasjonale veksten og i tillegg redusere produktrisikoen med flere produkter som selges i sommerhalvåret.

– Vi startet et utviklingsløp med feiemaskiner for 4 år tilbake som fortsatt pågår med full kraft. I tillegg kan vi nå komplettere med denne produktgruppen som i dag kalles både Kantklippere og Krattknusere. Samlet vil dette gi oss en betydelig økt andel sommerprodukter. For fem år siden hadde Tokvam ingen sommerprodukter, men i 2021 kan sommerprodukter stå for mer enn 25 prosent av den totale omsetningen, sier Finn Kristian Tokvam.

Neste artikkel

Proffdag på Felleskjøpet Kløfta