Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Texaco lanserer nye motoroljer

Texaco-serien Delo skal motvirke egenskapene mange ordinære motoroljer har til å tette dieselpartikkelfilteret.

Texaco Delo 600 ADF finnes i viskositetene 10W30 og 15W-40
Texaco Delo 600 ADF finnes i viskositetene 10W30 og 15W-40

Texaco Delo 600 er en nyutviklet olje, beregnet på å beskytte motorens avgassrensesystemer. Siden 1999 har avgasskravene gradvis blitt strengere i EU, hovedsakelig for å få ned skadelige komponenter av NOx og partikler.

Forskning viser ifølge Texaco at opptil 90% av asken som bygges opp i et dieselpartikkelfilter skyldes avleiringer som kommer fra komponenter i olja. Videre viser undersøkelser utført av Texaco, at 67% av flåteeiere i storbritania, har hatt problemer med avgassrensesystemene på sine Euro VI-kjøretøyer. Av dette dreide omlag 30% seg om tette dieselpartikkelfilter.

Annonse

Den nye Texaco Delo 600 er altså spesielt utviklet for å motvirke dette, og i tillegg beskytte motoren optimalt. Texaco oppgir at den nye olja inneholder 0,4% sulfatert aske, i motsetning til kravene på maks 1% i ACEA og API-regelverket.

Texaco hevder at de har målt opp til 2,5 ganger lengre levetid på dieselpartikkelfilteret ved bruk av de nye olja. Det betyr lavere vedlikeholdskostnader.

Oljene møter blant annet kravene ACEA: E6 og E6 samt API: CK-4, CJ-4, CI-4 plus, CI-4 samt CH4, og finnes i viskositetene 10W-30 og 15W-40

Neste artikkel

Gjør storservicen sjøl