Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Suksess for Tokvam i Sverige

Økte salget med 76 prosent på ett år

Etter å ha byttet forhandlernettverk fra Lantmännen Maskin til frittstående forhandlere fikk Tokvam et solid oppsving på det svenske markedet fra 2014 til 2015.

KOMMENTERER IKKE SALGSTALL

Hvor mye Tokvam AS omsetter for i Sverige ønsker ikke daglig leder Finn Kristian Tokvam å si noe om, men bedriften omsatte totalt for vel 59 millioner kroner i fjor, og økningen på 76 prosent fra i Sverige måles i millioner kroner.

Les også: Tokvam går til Felleskjøpet

– Av konkurransehensyn ønsker vi ikke å uttale oss om omsetning eller salgstall. Vi har vært på det svenske markedet i flere år, men i fjor tok vi et skikkelig løft på forhandlersiden og resultatene taler for seg selv. Tokvam er glade i Sverige og Sverige liker åpenbart Tokvam, sier han.

Vekst: Finn Kristian Tokvam kan glede seg over en omsetningsvekst på 76 prosent i Sverige fra 2014 til 2015. Foto: Tokvam

Etter et lite tilbakeslag på det svenske markedet har Tokvam AS nå et forhandlernettverk som er til stede rundt om i hele landet.

Annonse

Les også: Tokvams veivalg skaper reaksjoner

– Økningen skyldes ikke at det har kommet mer snø, men at vi har fått på plass salgs- og serviceavtaler med åtte store forhandlere, som til sammen har 28 avdelinger. Det betyr i praksis at det nå er mulig å få tak i Tokvam-produkter fra premiumforhandlere i hele Sverige.

STØRST I EUROPA

Finn Kristian Tokvam peker på at ved siden av snøfreserne, som er kjerneproduktet, har nyutviklet utstyr som V-plog, U-plog, sopemaskiner og strømaskiner gjort Tokvam AS til en komplett leverandør av maskiner til veivedlikehold.

Les også: Tokvam sastser i Sør-Vest

– På vårt felt er vi er etter alt å dømme størst i Europa både i omsetning og antall solgte maskiner. Det er resultatet av langvarig satsing på kvalitet, bevisst posisjonering i nisjemarkedet, samt dedikerte og kunnskapsrike ansatte som har bragt oss dit. Det har også vært helt avgjørende for oss å få på plass gode forhandlere, sier Tokvam.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin