Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stor snødemo på Torpa

Fredag og lørdag kan du prøvekjøre det meste av snøryddingsutstyr.

Test: I halvannen meter snø fikk leverandørene virkelig testet snøfresene sine under fjorårets snødemo på Torpa. Foto: Bjørn Ivar Bakken
Test: I halvannen meter snø fikk leverandørene virkelig testet snøfresene sine under fjorårets snødemo på Torpa. Foto: Bjørn Ivar Bakken

I fjor viste 30 traktorer fram hva snøryddingsutstyret fra seks ulike leverandører i tøffe snøforhold i Aust-Torpa. I år inneholder lista sju leverandører av snøryddingsutstyr.

NB! I Traktor nr 1 stod det dessverre feil dato for arrangementet. Det rette er at snødemoen går av stabelen fredag 24. og lørdag 25. februar. Tidspunktet er 12-16 på fredag og 11-16 på lørdag.

Les også: Lager du årets brøytevideo 2017?

Det er fjerde gangen Bjørn Ivar Bakken og noen av hans venner i snøryddingsbransjen inviterer bransjen til å vise hva maskinene deres duger til i to dager. I år går arrangementet av stabelen fredag 24. og lørdag 25. februar.

Les også: Bransjen samles til snøfest i Torpa

De to siste årene har arrangementet trukket rundt 350 skuelystne, men i år håper arrangøren at enda flere vil finne veien til Unnleia, som ligger mellom Dokka og Lillehammer.

– Været avgjør veldig mye. Dersom det snør må jo folk bli hjemme og rydde snø, men vi håper at arrangementet kan trekke 500-600 mennesker en dag, forteller Bakken, som lokker besøkende med gratis pølser, brus og kaffe.

VIDEO: Dette er årets brøytevideo 2016

Når det er sagt er det ikke bare lokale snøryddere som finner fram til demojordet på Unnleia. Tidligere år har det kommet folk fra hele Østlandet, fra den andre siden av vannskillet og fra Trøndelag. Under demonstrasjonen får de ikke bare se andre håndtere snøfreser, ploger og skjær, men mulighet til å prøvekjøre utstyret selv.

Annonse

– Så lenge man har førerkort og alt er i orden er det mulighet for prøvekjøring på jordet.

VIDEO: Lærer Oslo-borgerne forskjellen på brøyting og bortkjøring

Vel 14 dager før den store snøryddingsdemoen ligger det en halvmeter snø på jordet. Det er lite til Aust-Torpa å være, og Bjørn Ivar Bakken legger ikke skjul på at han kunne tenkt seg en meter til.

– Vi håper fremdeles på mer snø, sier han.

Les også: Eik med eksklusivt salg av Dalen-utstyr

I alle fall så lenge ikke snøen daler ned midt under arrangementet og gjør at interesserte må holde seg hjemme og rydde snø.

Les også: Suksess for Tokvam i Sverige

Leverandørene som stiller med snøryddingsredskaper til traktor er: A-K maskiner, Eiksenteret, Felleskjøpet, Akershus Traktor, Lena Maskin, Traktormekker'n og Haugsveen & Fjellstad. I tillegg stiller Dokka Bilco.

Neste artikkel

Eiksenteret Lier flytter