Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Samson Agro overtar Pichon Industries

Utvider redskapsutvalget med oppkjøp av det franske selskapet.

Foto: Samson Agro/Flemming Nielsen
Foto: Samson Agro/Flemming Nielsen

Med virkning fra 4. januar i år har det danske selskapet Samson Agro overtatt alle aksjene i Pichon Industries. Sistnevnte selskap gikk ifølge maskinbladet.dk konkurs høsten 2018.

Samson skriver i en pressemelding at de med oppkjøpet av Pichon blir Europas største produsent av gjødselvogner.

Tre fabrikker i tre land

Pichon Industries har to fabrikker, en i Frankrike og en i Polen. Samson Agro har hele sin produksjon i Viborg i Danmark. Med oppkjøpet ender Samson Group altså opp med tre ulike fabrikker i tre ulike land, noe som ifølge dem slår positivt ut for framtidas produksjon. Samson har nemlig de siste åra hatt økning i både omsetning og produksjonstall, noe som i nær framtid ville ført til kapasitetsproblemer ved fabrikken i Viborg. Begge Pichons fabrikker har imidlertid ledig produksjonskapasitet, noe som kan føre til en løsning.

– Hvordan synergier og kapasitetsbalansen på tvers av de tre fabrikkene best kan utnyttes, skal undersøkes i nærmeste framtid, sier Samsons administrerende direktør Lars Henriksen.

Produktutvalg som utfyller hverandre

Ifølge Samson har Pichon en produktportefølje som utfyller deres egen godt, og som særlig utvider spennet i redskapsstørrelser nedover. Mens Samson fortrinnsvis har fokusert på å levere husdyrgjødselutstyr til maskinstasjoner og store husdyrprodusenter, har Pichon fokusert mer på små og mellomstore bruk, samt mellomstore maskinstasjoner. Pichon har for eksempel et spenn i volum fra 5 til 30 kubikkmeter på sine gjødselvogner, mens Samsons går fra 16 til 35 kubikkmeter.

Innen spredning av slam og tørrgjødsel starter Pichons utvalg så lavt som på 8 kubikkmeter, mens Samsons strørste versjon rommer opp til 40 kubikkmeter.

Samson skriver i pessemeldinga at de framover vil være en fullinjeprodusent av gjødselvogner, redskaper og møkkspredere, samt miksere, til alle kategorier av husdyrprodusenter og maskinstasjoner i Europa.

Økende interesse i Norge

I forbindelse med Samsons overtakelse av Pichon har også Norwegian Agro Machinery, som er importør av Samsons produkter til Norge, sendt ut en pressemelding.

– På nåværende tidspunkt vet vi selvsagt ikke noe om hva oppkjøpet vil føre til, men at vi framover vil samarbeide med verdens største aktør i denne bransjen er helt klart positivt for oss, sier produktsjef Ole Morten Thorsen ifølge pressemeldinga.

Norwegian Agro Machinery melder også om økende interesse, og økt salg, for Samson-produkter her til lands.

– Vi har hatt personell fra både for- og ettermarked på gode kurs i Danmark denne høsten. Og med flere ordre for levering neste år, og økt produktkunnskap i vår organisasjon, står vi godt skodd for kommende sesong, forteller Thorsen.

Neste artikkel

Flere breddevalg for Terra Trac