Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sampo-treskere inn hos Akershus Traktor

Og vips var ambisjonene for treskersalget oppjustert igjen.

Finsk samspill: Akershus Traktor kan nå levere både finskproduserte traktorer og treskere. (Foto: Sampo Rosenlew)
Finsk samspill: Akershus Traktor kan nå levere både finskproduserte traktorer og treskere. (Foto: Sampo Rosenlew)

Tautrekkinga mellom Eiksentrene og Akershus Traktor – om hvem som skal få selge hvilke treskere – så tidligere i høst ut til å være avgjort. Akershus Traktor fikk nøye seg med å ha tilgang på nøyaktig samme tresker som Eiksentrene, grønnlakkerte Fendt-treskere fra den tidligere Laverda-fabrikken i Italia, som også produserer de samme treskerne i MF-rødt. Eiksentrene skulle på sin side fortsette som før, med små Sampo Rosenlew-treskere samt de nevnte MF- og Fendt-treskerne fra Italia.

- Vi har vært enige hele tiden, forsikret daglig leder Ole Hveem, ovenfor traktor.no i september.

Må justere budsjettene

Samtidig forklarte han at salgsambisjonene var så godt som halvert, fra 30-40 Claas-er til 15-18 Fendt-treskere. I dag ringer imidlertid en smørblid salgssjef til Traktor:

- Nå er det en liten forandring til. På treskersida får vi nå lov til å selge gule Sampo-treskere.

Thor Egil Østengen, salgssjef for den sørlige regionen i Akershus Traktor, forteller videre at beslutningen er tatt i Agco-systemet, og at Akershus Traktor-ledelsen ble underrettet om nyheten for kun kort tid siden.

- Vi har allerede budsjetter for 2017, men nå må vi foreta justeringer. Vi ser jo for oss – som et velrennomert treskerfirma – å selge en god del treskere, om det er Fendt eller Sampo.

Forventer bra salg: Salgssjef Thor Egil Østengen (t.h.) og daglig leder Ole Hveem synes det er veldig positivt for Akershus Traktor å få inn treskere fra Sampo Rosenlew, ved siden av de italienskproduserte Fendt-treskerne. I slutten av november er det fastsatt datoer for kursing av selgere, og i løpet av vinteren skal også mekanikere lære seg opp/ned på treskermodellene fra Finland, som for øvrig utgjør en stor andel av totalmarkedet i Norge.

Stor aktør: 39 av 119 solgte treskere i 2015/16-sesongen var produsert av Sampo Rosenlew, og enten levert i MF-rød eller Sampo-gul. Det gir finnene en markedsandel på hele 32,7 prosent.

Ringen er sluttet

Annonse

Østengen legger ikke skjul på at treskersalget har vært oppe til diskusjon over lang tid, og at de involverte har ulike syn på de «endelige» avklaringene underveis.

- Alle sånne beslutninger er ikke vanskelige. Det vil alltid være sånn at noen oppfatter en endring positivt, andre negativt. Nå selger begge Fendt og begge Sampo. Kundene får to aktuelle leverandører av mer eller mindre samme produkt, og sånn er det beslutta, konkluderer Østengen, som for øvrig har samme CV som Ole Hveem: En fortid i Edv. Bjørnrud.

- Noen av oss var med å selge Sampo tilbake i Bjørnrud-dagene, så for enkelte av oss er ringen nå sluttet, sier en munter salgssjef.

Relaterte artikler om Akershus Traktor:

Dette er Akershus Traktors nye leverandører

Akershus Traktor får ny eier

Sikter mot resultatforbedring på 30 millioner kroner

Eiksentrene beholder Fendt-tresker

Uproblematisk for Akershus Traktor å konkurrere med Eik

Neste artikkel

Grom V8 i Gausdal