Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Same Deutz-Fahr dobler kapasiteten

– Har investert over 10 millioner Euro i tyrkisk fabrikk

SDFs nye fabrikkanlegg i Bandirma har en produksjonskapasitet på 15.000 traktorer per år. (Foto: SDF)
SDFs nye fabrikkanlegg i Bandirma har en produksjonskapasitet på 15.000 traktorer per år. (Foto: SDF)

Same Deutz-Fahr (SDF) driver i likhet med mange andre traktorprodusenter, deler av produksjonen i østlige lavkostland. I løpet av de 18 siste månedene har SDF investert 10 millioner Euro ved fabrikken i Bandirma i Tyrkia, hvilket utgjør en dobling i kapasiteten ved anlegget. Målet er å nå en produksjon på hele 15.000 traktorer per år.

Fabrikken i Bandirma er en av seks produksjonsanlegg i SDFs virksomhet. De øvrige anleggene finnes i Italia, Tyskland, India og Kina.

Over 27 dekar

Investeringen skal gjøre fabrikken til et produksjonssenter som betjener både det innenlandske, europeiske og globale markedet for traktorer i effektklassene 50-150 hestekrefter. Foruten restaurering av den gamle delen av anlegget, har det blitt reist en ny produksjonsbygning på 10.000 kvadratmeter. Sammenlagt med den eksisterende delen, er fabrikkarealet nå utvidet til et areal på totalt 27.630 kvadratmeter.

Utvidelsen rommer blant annet en ny og mer moderne lakkeringshall og ei nyutvikla monteringslinje med tilhørende prøvebenk for transmisjoner. Reservedelslageret skal også være utvidet betraktelig.

Testsenter

SDF satser i likhet med konkurrentene, stadig hardere på dedikerte opplæringssenter for forhandlere og kunder. Den nye produksjonsfabrikken rommer et nytt test- og kurssenter som vil ta i mot kunder lokalt som internasjonalt for innføring i maskinenes teknikk og virkemåte.

Neste artikkel

Flest røde i stille juli