Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sådde 5020 dekar mais på 24 timer

Väderstad Tempo tok verdensrekorden.

Med høy presisjon og en hastighet på meir enn 20 km/t beviste Väderstad Tempo L 16 sin kapasitet i Ungarn. Den nye verdensrekorden lyder på 5 020,5 dekar nysådd mais på 24 timer.

Verdensrekorden ble satt på gården Enyingi Agrár Zrt utenfor byen Enying. Traktoren som dro såmaskinen var en Case IH Magnum 380 CVK. I løpet av døgnet ble to åkre sådd med to ulike sorter mais. Samtidig som maskinen sådde både gjødslet og sprøytet den med plantevernmiddel.

Les også: New Holland knuste verdensrekorden

Verdensrekorden i maissåing på 24 timer lyder på 5 020,5 dekar. Foto: Väderstad

– Denne rekorden er et godt bevis på den enorme kapasiteten og presisjonen til Väderstad Temop, sier Mattias Hovnert, som er salgs- og markedsdirektør hos Väderstad.

Den tidligere rekorden lød på 4 482,9 dekar. Den rekorden ble satt med en 18 meter bred presisjonssåmaskin med 24 radenheter og sentral påfylling av frø. Den nye rekorden, som ble satt med den 12 meter brede Tempo L-såmaskinen har 16 radenheter som fylles hver for seg med egne frø- og sprøytemiddelbeholdere.

Annonse

Stolte: Väderstad er stolte over presisjonen i høy fart. Foto: Produsenten

Det Väderstad imidlertid er mest stolt over er frøplasseringen i en hastighet på over 20 km/t.

Les også: Møkkarekord med New Holland i front

– En ting er å så i så stor hastighet, men å gjøre det med så høy presisjon er en prestasjon. Takket være det patenterta så-systemet Väderstad PowerShoot, som bruker trykkluft til å blåse ut frøet gjennom sårøret, lykkes Tempo med å kombinere en svært høy hastighet med en høy grad av presisjon, sier Lars Thylén, som er produktspesialist for såmaskinen.

Neste artikkel

VIDEO: Bli med på våronna på Bryn gård