Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Prisdryss til Agcos svarte tresker

Fikk publikumsprisen under Agritechnica.

Før den store Agritechnica-messa i Hannover offentliggjorde DLG, som er arrangøren av messa, hvilke produkter som ble tildelt medaljer for sine nyvinninger. Det ble delt ut to gullmedaljer og 29 sølvmedaljer.

De to gullene gikk til Kemper og Claas. Kemper fikk medaljen for sin StalkBuster, som kutter mais-stubben helt nede ved jorda for å minske faren for sykdommer i planterestene. Claas ble tildelt gull for sitt Cemos Auto Treshing, som er et program for automatisk innstilling av treskeverket underveis i treskinga.

Sølv for nyskaping

Av de 29 sølvmedaljene var Agcos treskerkjempe Ideal et produkt som fort vekket interesse hos mange. Den svarte treskeren, som kun kommer til å bli levert i den fargen, kan utsmykkes med enten Fendt- eller Massey Ferguson-logo her til lands. For amerikanske kunder er den også tilgjengelig som Challenger.

Treskeren ble tildelt medaljen fordi DLGs komité mente det var den første treskeren med store tekniske nyvinnger på mange år. I tillegg la de vekt på den smale transportbredden, noe som er et særlig hett tema her i Norge. Du kan lese mer om treskergiganten i saken vi skrev da den ble tildelt sølvmedaljen i september.

Valgfritt: Ideal-treskeren kan også levers med Fendt-logo. Her er den avbildet under en pressevisning ved Fendt-fabrikken i Marktoberdorf i Tyskland. (Foto: Trond Martin Wiersholm)

Publikumspris og Machine of the Year

Under messa ble Ideal tildelt ytterligere to priser. Den ble tildelt tittelen Machine of the Year i klassen for treskere, og den ble det mest populære produktet blant Agritechnicas besøkende.

Visepresident i Agco, og områdesjef for Europa og Midtøsten, Dr. Rob Smith, takket for utmerkelsene under prisutdelingen på Agritechnica, og sa at Agco er ekstremt stolte over alle sine merker og produkter, og over alle prisene de har fått.

- Hver pris er i seg selv veldig spennende, og vi er spesielt stolte over å vinne publikumsprisen. Det er Ikke bare ekspert-journalister som har lagt merke til vår eksepsjonelle Ideal-treskerutvikling. Den fikk også den største andelen av de 50 000 stemmene som ble gitt av bønder, brukere og maskinentusiaster, sier Smith.

Annonse
Glade vinnere: Representanter for Massey Ferguson og Agco foran Ideal-treskeren som var utstilt på Agritechnica. Dr. Rob Smith står lengst til høyre. (Foto: John Gate/AGCO)

Interesse fra norske kunder

I Norge er det selvfølgelig Eikmaskin som importerer og farhandler Ideal-treskeren. Gard Molvig, salgssjef for Massey Ferguson hos Eikmaskin, sier at treskeren er spennende fordi den er den eneste rotortreskeren på markedet som holder seg innenfor lovlig transportbredde på norske veier. Han forteller også at den stiller inn det meste av treskeverket selv, og at den er integrert med Agcos digitale plattform Fuse.

- Vi i Eikmaskin er stolte av å kunne representere denne treskeren i Norge, og kan allerede melde om flere interessenter på østlandet, sier Molvig.

Tror på salg: Gard Molvig, salgssjef for Massey Ferguson i Eikmaskin, forteller at de har flere interessenter til Ideal i Norge. (Foto: Eikmaskin)

Eventuelle kjøpere kan trolig ikke vente seg å ta i bruk Ideal-treskeren før høsten 2019. Neste høst vil mest sannsynlig bli brukt til ytterligere testing og tilpassing, før treskerne altså trolig slippes ut i markedet før 2019-sesongen.

LES OGSÅ: Sølvmedalje til AGCOs nye treskerkjempe

LES OGSÅ: Sjekk disse nyhetene fra Agritechnica

LES OGSÅ: Valtra T254 er Årets traktor

Neste artikkel

VIDEO: Gras, ku og jakt - og pløying i snø