Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

På tur gjennom Tyskland med Fendt 2D

Remigius Kirchmaier starter pensjonisttilværelsen med langsom ferie.

I midten av mai startet Remigius Kirchmaier på en reise som skal ta han fra området Eggenthal helt sør i Tyskland, via omveier nordover gjennom landet, og til kysten ved Østersjøen. Det skriver Fendt på sin nettside. Fremkomstmidlet er hans egen traktor av typen Fendt 2D, og på slep henger ei slags brakke på hjul.

Tar seg god tid

– Selve ideen kom jeg på ganske nylig, men den har nok ligget i bakhodet ganske lenge, forteller den nylig pensjonerte fagskolerektoren.

– Jeg har reist en del, men alt for lite i Tyskland, særlig i øst, utdyper han om grunnen til å ta den lange turen.

Særlig gleder han seg til kjøre langs den tidligere grensa mellom Vest- og Øst-Tyskland, og se de ulike minnesmerkene der. Og han planlegger å ta seg ganske god tid. Kirchmaier vil nemlig ikke bruke mer enn cirka tre timer hver dag bak rattet, og han planlegger en fremdriftshastighet på rundt 6 mil om dagen. Målet er å ha tid til å se seg rundt på stedene han kommer innom.

Ettroms-leilighet: Fra midten av mai til midten av juli bor den pensjonerte rektoren i brakka han drar med seg bak traktoren. Foto: Fendt

Retur med tog

Annonse

Turen er tenkt å skulle ta åtte uker, så om alt går etter planen er han framme ved Østersjøen i midten av juli. På hjemveien skal sjåføren selv få være passasjer på tog, mens Fendt har tatt på seg oppdraget med å få traktoren og vogna hans trygt hjem.

Traktoren, en 1964-modell, kjøpte Kirchmaier av en bonde for syv år siden. Da så den ikke særlig fin ut, men alt det tekniske fungerte. Traktoren ble plukket fra hverandre, lakkert, og satt sammen igjen, og er nå i god stand. Også vogna har gjennomgått en oppgradering og tilpasning etter at Kirchmaier kjøpte den, og den skal være hjemmet hans de neste to månedene.

Bon voyage: Fendt-sjef Peter-Josef Paffen ønsker Remigius Kirchmaier god tur. Foto: Fendt

På spørsmål om han er redd for å bli ensom på turen, svarer Kirchmaier:

– Selvfølgelig er det ikke hver dag man tar en slik tur alene, men jeg tror jeg er en åpen person som lett kommer i kontakt med folk. Jeg tror jeg kommer til å møte mange mennesker, og det gleder jeg meg til.

Neste artikkel

VIDEO: Gras, ku og jakt - og pløying i snø