Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Østerriksk grasredskap skifter beite

Pöttinger går fra A-K maskiner til Akershus Traktor

Fra før har A-K maskiner både solgt og importert grasutstyr fra Pöttinger, men etter som avtalen mellom A-K maskiner og Kongskilde grasutstyr nylig ble signert, blir den østerrikske redskapsprodusenten skiftet ut. Pöttinger har gjennom mange år etablert seg som en sterk aktør i det norske markedet, med A-K maskiner bak spakene.

Nytt importselskap

Etter at det i fjor høst ble kjent at BRI Agri kjøpte seg inn i Akershus Traktor, har selskapet jobbet med strategien rundt en framtidig redskapsportefølje. Tidligere i høst etablerte BRI Agri eget importselskap, BRI Agri Maskin, og det er dette selskapet som nå har tegnet en importør- og distribusjonsavtale med Pöttinger. Bjørn Rygg, konsernsjef i BR Industri som eier Akershus Traktor, har følgende å si om nyervervelsen.

–Vi er i en oppbyggingsfase og har som ambisjon å videreføre et sterkt Akershus Traktor. En solid forhandlerkjede trenger sterke merkevarer, derfor passer Pöttinger godt inn i vår nye lagoppstilling og profil. I BRI Agri Maskin og Akershus Traktor har vi mye sterk faglig kompetanse. Den eksisterende organisasjonen jobber godt, samtidig som vi har hentet inn litt nye resurser for å bygge laget enda sterkere, forteller Rygg.

Pöttinger presser til Norge

Annonse

På Agritechnica i 2015 viste Pöttinger fram sin egenutviklede rundballepresse, som skulle være klar for salg i 2017. Denne pressa har vi foreløpig ikke sett noe til, i og med at A-K maskiner kun har solgt New Holland- og Case IH-presser. Med forhandlerbytte opplyser Akershus Traktor at rundballepressene fra Pöttinger blir å se på norsk jord i løpet av 2018.

Rundballepressene fra Pöttinger ble lansert på Agritechnica i 2015 (Foto: Espen Syljuåsen)
Rundballepressene fra Pöttinger ble lansert på Agritechnica i 2015 (Foto: Espen Syljuåsen)

Selskapet vil gjennomføre opplæring av dele- og servicepersonell i månedene som kommer, slik at de skal stå godt rustet til sesongstart i 2018.

– Overtakelsen av Pöttinger-agenturet viser at BRI Agri Maskin og Akershus Traktor blir en synlig aktør i det norske landbruksmaskinmarkedet i årene framover, sier daglig leder i BRI Agri, Arnt Sigve Undheim.

Neste artikkel

Vaktmesterkompaniet valgte Valtra