Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Oppgradert 5R fra John Deere

Nå får du flere tilvalgsmuligheter på den populære traktorserien.

Oppgradert: John Deeres 5R-serie får nå flere tilvalgsmuligheter. Her fra vår prøvekjøring av 5125R i 2017. Arkivfoto: Traktor
Oppgradert: John Deeres 5R-serie får nå flere tilvalgsmuligheter. Her fra vår prøvekjøring av 5125R i 2017. Arkivfoto: Traktor

Felleskjøpet melder at den populære traktorserien John Deere 5R nå får flere tilvalgsmuligheter, og at bestillinga av disse kan starte allerede denne måneden.

Klargjort for autostyring

5R kan nå blant annet leves såkalt “AutoTrac ready”, som vil si at traktoren er klargjort for å installere John Deeres sporfølgingssystem. Eventuelt kan den også leveres med AutoTrac ferdig installert.

Klargjøringa for sporfølging omfatter blant annet at traktoren er påmontert svingvinkelsensorer, noe som gjør bruken av autostyring mye mer smidig og nøyaktig, fordi traktoren hele tiden vet posisjonen på framhjula. Traktoren har også et styresystem som er kompatibelt med signaler fra AutoTrac. Dette gjør at ved ønske om autostyring trenger man ikke sette inn rattmotor eller bytte ratt. Signalene sendes direkte til traktorens styresystem, så rattet i hytta kan stå stille selv om traktoren styrer av seg selv.

Isobus, JD Link og variabel styring

Annonse

Øvrige nye tilvalgsmuligheter på 5R er ferdig lagt ledningsnett for Isobus, opplegg for John Deeres informasjonssystem JD Link, programmerbar lasterspak som også kan styre bakmonterte hydraulikkuttak, og Variable Ratio Steering, som gjør det mulig å få større svingutslag på framhjula, med mindre dreiing av rattet.

Den nye utgaven av 5R tilbyr også fabrikkmontert hydraulisk utskytbar trekkrok. Dette har også blitt levert på 5R-traktorer i Norge tidligere, men da har det blitt montert av Felleskjøpet etter at traktorene har ankommet landet. Hvorvidt den fabrikkmonterte løsningen vil beslaglegge et hydraulikkuttak bak på traktoren, eller om det blir montert en egen ventil, er ikke kjent.

En John Deere 5R, med de nye tilvalgsmulighetene, vil bli stilt ut på Felleskjøpets stand på Agroteknikk på Lillestrøm 8.-11. november.

Neste artikkel

Lakk til besvær