Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nyrestaurerte veterantraktor skal bort

Enorm veterantraktorsamling auksjoneres bort i Irland

Over 100 klassiske veterantraktorer skal under hammeren hos auksjonsfirmaet Euro Auction i Irland, lørdag den 15. april kl. 10.00 i år. Traktorene har en samlet verdi til over ti milioner kroner og vil bli auksjonert bort enkeltvis.

Har man ikke tid eller lyst til at dra til Irland, trenger man ikke fortvile. For de som er interesserte kan man delta i auksjonen på internett via firmaets auksjonsside. Der finner man full oversikt over alle de gamle traktorene.

- Der er snakk om en helt unik, privat samling, som inneholder mange historiske og viktige traktorer, sier Johnnie Keys fra Euro Auctions til fritidsmarkedet.dk.

MF 97, som er basert på den gamle Minneapolis Moline traktoren er resultat av at ikke Massey Ferguson kunne levere store nok traktorer på 50 og 60 tallet.

Kjøreklare traktorer

Annonse

Alle traktorerne er skal ifølge nettsiden være restaurerte og kjøreklare. De har blitt oppbevart under museumslignende tilstander og er regelmessig blitt kjørt. Eieren av den fantastiske samlingen heter John Flynn, og han har brukt tusenvis av timer på å samle og renovere de gamle maskinenene.

I samlingen finnes 30 Massey Ferguson traktorer, blant annet en MF 97, som er basert på den gamle Minneapolis Moline traktor. Utover Massey Ferguson kan merker som David Brown, Deutz, Ford Jubilees, Ferguson og Fordson-traktorer.

LES OGSÅ: 70 år siden den første Gråtassen rullet av samlebåndet

Neste artikkel

Valtra T254 er Årets traktor