Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nye trinnløse «banditter» fra McCormick

Lansert med Kill Bill-bevoktning på Eima.

Vanligvis er McCormicks traktorer like blodrøde som scener i Kill Bill-filmene, men på landbruksutstillingen Eima i Italia denne uken, ble det dratt opp nye paralleller til Quentin Tarantinos legendariske filmer. Her var nemlig de italienskbygde traktorene kledd opp i signalgult, med der tilhørende passende kvinnelig beskyttelse.

McCormicks nye X-traktorer er designet over samme lest, men på ett område skiller X6 seg fra storebror X7. I hyttetaket sitter to arbeidslys, mot tre på X7.

Fra to til tre

I fjor høst introduserte McCormick de nye X6 og X7-seriene. Sistnevnte ble sågar presentert med trinnløs transmisjon – som den første i McCormicks historie. Nå er det lillebror X6 sin tur til å følge etter, og under spotlys i messehallen på Eima ble X6 VT-Drive vist fram for første gang.

X6-serien inneholder fra før de to modellene X6.420 og X6.430, som yter henholdsvis 111 og 121 hestekrefter, pluss ti hestekrefter i ekstraeffekt ved kraftuttaksarbeid og transport. På Eima ble i tillegg den nye toppmodellen X6.440 introdusert. I denne er nominell motoreffekt 133 hestekrefter, men også her er 10 «ekstra-hester» klare til dyst.

Armlene har samme utforming som ellers i X6-serien, men i VT-Drive-modellene blir kjørespaken bevegelig.

X6-serien har 60 millimeter lengre akselavstand enn sin forgjenger X60, fronthydraulikk som løfter 5 400 kilo, og en hydraulikkpumpe med åpent senter som leverer 66 liter/min, eller en LS-pumpe på 110 liter/min. I motsetning til den større X7-serien, der den trinnløse transmisjonen leveres av ZF, har McCormick utviklet transmisjonen til X6 VT-Drive selv.

Annonse

Ny hytte og ny motor på de mindre

Andre McCormick-nyheter som ble vist på Eima den nye X5-serien, med ny firestolpers hytte, forbedret komfort og nytt design.

McCormick X5.20

Deretter følger den mindre X4-serien, som følger i CX-L og C-L-modellenes fotspor. X4-serien inneholder modellene X4.20, X4.30 og X4.40, med 61, 68 og 75 hestekrefter. Disse modellene har motorer som overholder Stage IV, med bruk av eksosresirkulering (EGR) og dieseloksidasjonskatalysator (DOC), men uten behov for dieselpartikkelfilter (DOC).

Mer i vente

På toppen av det hele ble det på Eima vist en 3D-modell av den kommende X8-serien. Etter det tyske Profi erfarer, er det snakk om tre modeller, med en toppmodell med opp mot 350 hestekrefter.

Det er ingen informasjon om motoren tilgjengelig, men på 3D-modellen kunne man tydelig se at dieseltanken satt på en side, og AdBlue-tanken på en annen, noe som bekrefter bruk av SCR-teknologi. Prototyper av X8 er allerede ute i test, og vi er informert om at planen er at traktoren skal få sin premiere på Agritechnica 2015, med produksjonsstart en gang i løpet av 2016, skiver profi.com.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin