Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nye presser fra MF og Fendt i Norge

Eikmaskin testet nye rundballepresser på Vinstra og Bjørkelangen.

Etter at Agco kjøpte opp Lely for halvannet år siden tok det ikke lang tid før Fendt lanserte rundballepresser i sine egne farger og under egen logo. Nå er ei ny presse fra det tyske merket testet i Norge, og samtidig kjørte Eikmaskin også test av ei rundballepresse fra Massey Ferguson.

Variabel Fendt

Det er importør Eikmaskin, forhandler Eiksenteret, og teknikeren Thomas Harlof fra Agco i København som har stått for testinga. Fendt-pressa 4160 V Extra ble prøvekjørt på Bjørkelangen. Det er ei variabelpresse, som kan presse baller med diameter på 0.9 til 1,6 meter.

Pressa har pick-up uten kurvebane, kraftig innmatingsrotor og 25 kniver. Antall kniver kan veksles mellom 0, 12, 13 eller 25. Dette gjøres fra en kontrollboks inne i traktorhytta.

Pressa har fire belter, mekanisk låsing av bakluke, og sentralsmøring av alle kjeder.

Etter testkjøringa på Bjørkelangen har pressa blitt sendt videre på en rundtur til Mysen og Kløfta for demonstrasjon hos kunder.

Annonse

Fast fra Massey Ferguson

På Vinstra ble det testkjørt ei Massey Ferguson 2125 FPR Profi rundballepresse. Dette er ei fastkammerpresse som lager baller med diameter på 1,25 meter. Bortsett fra at dette er ei fastkammerpresse, som har 18 ruller, er den likt utstyrt som Fendt-pressa. 0, 12, 13, eller 25 kniver, pick-up uten kurvebane, kraftig innmatingsrotor, og sentralsmøring på alle kjeder.

Massey Ferguson-pressa har etter testinga på Vinstra blitt sendt videre for demonstrasjon hos Eiksenteret Gausdals kunder.

Neste artikkel

Traktorstatistikken: På bedringens vei?