Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny utgave av Traktor er ute nå

Dette kan du lese i årets siste Traktor.

Våre abonnenter skal allerede ha fått Traktor nummer 6 i postkassa, og nå rett før jul kommer også magasinet ut i løssalg. Her er noe av det du kan lese om i årets siste utgave:

Entreprenør:

Forsiden av Traktor nummer 6 viser Kenneth Kile, og Case IH Magnum-en han kjører for Rubb & Stubb AS. Firmaet eies og driver av brødrene Trond Ivar og Benjamin Trondsen, og driver med blant annet dypfresing av skog til nydyrking. De har en variert og spennende maskinpark, som blant annet omfatter en traktorregistrert Unimog.

I denne utgaven har vi også besøkt maskinentreprenør Mathias Ommedal, som startet for seg selv med brøyting og kantslått for et par år siden. Før denne snøsesongen har han investert i splitter ny lastebil, og den bestilte han allerede før han hadde lappen!

Prøvekjørt:

Deutz-Fahr Agrotron 6165 RCShift har 165 hestekrefter nominell effekt og en mellomklasseløsning på girsystemet. Med det er den et høyst reelt alternativ for norske traktoreiere. Nå har vi tatt den med ut på prøvekjøring.

Prøvepløying: I denne utgaven av Traktor har vi prøvekjørt Deutz-Fahr Agrotron 6165 RCShift, blant annet foran plogen. Foto: Trond Martin Wiersholm

Monster:

Med introduksjonen av en V8 dieselmotor i 1982 forsøkte John Deere seg med noe nytt, men erfaringene med denne motoren var ikke bare positive. Dakota-bonden Roger Ketterling har imidlertid hatt full tillit til sine to V8-traktorer i over 30 år. 8850-en med trillinghjul omtaler han som gårdens kronjuvel. Traktor har besøkt Roger og 8850-en hjemme på gården.

Denne utgavens andre monster-sak handler om en Case IH Steiger STX 380 HD. Tidligere i år snappet Traktor-redaksjonen opp nyheten om at en dansk maskinforretning hadde solgt den gromme traktoren til en kunde i Norge. Vi fant igjen beistet på et jorde i Vestfold.

Monster: V8, trilling og svartrøyk. Roger Ketterling omtaler sin John Deere 8850 som "gårdens kronjuvel" Foto: Marcus Pasveer

Veteranen:

Annonse

På gården Waalen i Østre Gausdal står en lang rekke med blå traktorer stilt opp, klare til innsats. En høybeint bakhjulstrekker av eldre årgang skiller seg ut, en Ford 6700, som fremdeles er aktivt med i drifta.

Historien bak:

For 60 år siden startet maskiningeniør Knut Nicolay Schløsser-Møller produksjonen av Relløm hjullastere. I mange år har fabrikken i Trondheim vært myteomspunnet. Hva var det egentlig som foregikk der? Traktor har børstet støvet av historien om de trønderske maskinene.

Trønderske hjullastere: Serieproduksjonen av Relløm hjullastere startet i Trondheim for 60 år siden.

Kule konsepter:

Valmets sekshjulstraktor 1502 ble ingen suksess, og det ble kun produsert litt over 50 eksemplarer. Traktor har vært i Finland, der et av de best bevarte oppbevares.

Mekketips:

Sliter du med å få traktoren til “å fri” når du trår ned kløtsjpedalen, eller opplever du at trekkrafta reduseres ved belastning? Da er utslitt kløtsj den mest sannsynlige feilkilden. I denne utgavens Mekketips viser vi deg hvordan du bytter kløtsj hjemme på låvegulvet.

Hjemmemekk: Kløtsjbytte på låvegulvet er tema for denne utgavens Mekketips.

Få Traktor rett i postkassa

Som alltid får du også nyheter fra traktorbransjen og lesernes egne bilder. Bestiller du et abonnement på Magasinet Traktor får du ikke bare bladet rett i postkassa, du får det også én uke tidligere enn i bladkiosken. Du kan kjøpe abonnement her.

Neste artikkel

Claas-traktor hos Sixt bilutleie