Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny kategori i Tractor of the Year

Nå er det den mest bærekraftige traktoren som skal kåres.

Tittelen Årets Traktor blir delt ut hvert år, vekselsvis under landbruksmessene Eima og Agritechnica. Høsten 2019 er det tyske Agritechnica som blir arena for utdelinga av 2020-prisene, og da skal det deles ut pris i en helt ny kategori.

Best design byttes ut

Fram til og med kåringa i 2018 (som hadde tittelen Tractor of the Year 2019) har det blitt delt ut priser i kategoriene Best of Specialized, Best Utility, Tractor of the Year og Best Design. Slik vi forstår det er det sistnevnte kategori som nå skal skifte navn til Sustainable Tractor of the Year.

Ukonvensjonelt drivstoff

Med det nye navnet kommer det selvfølgelig også noen nye kriterier som skal vurderes. I en pressemelding skriver Tractor of the Year at det ikke nødvendigvis er den “grønneste” traktoren som skal vinne, men at prisen vil gå til den traktoren som kan vise til de mest innovative løsningene i et bærekrafts-perspektiv. Blant de spesifikke kriteriene for bedømmelsen nevnes blant annet sikkerhet, komfort, effektivitet, bruk av ukonvensjonelt drivstoff, samt merkets vilje til forpliktelse i miljøspørsmål.

Case på topp i TOTY 2019

Tractor of the Year og de ulike underkategoriene tildeles på bakgrunn av europeiske landbruksjournalisters tilbakemeldinger. Juryen består av journalister fra 25 ulike land.

I 2019-kåringa var det Case IH Maxxum 145 Activedrive 8 som stakk av med tittelen Tractor of the Year. Traktoren vant også kåringa Best Design. I kategorien Best Specialized var det Same Frutteto CVT 115 S som vant, og Fendt 313 Vario ble Best Utility.

Neste artikkel

Kåringen av Årets Traktor 2021 blir digital