Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nord-Norges største John Deere

Felleskjøpet overleverte nylig en 7250R til B. Andersens Sønner AS.

Handelspartnere: Fra venstre Knut Erik Pettersen (Harstad Dekksenter), Erlend Pettersen (mekaniker Felleskjøpet Harstad), Bjørn Ivar Eliseussen (verkstedleder Felleskjøpet Harstad), Kjell Ivar Andersen (kunde og daglig leder B. Andersens Sønner AS) og Jøran Dahl-Johansen (selger Felleskjøpet Agri). (Alle foto: Felleskjøpet Agri)
Handelspartnere: Fra venstre Knut Erik Pettersen (Harstad Dekksenter), Erlend Pettersen (mekaniker Felleskjøpet Harstad), Bjørn Ivar Eliseussen (verkstedleder Felleskjøpet Harstad), Kjell Ivar Andersen (kunde og daglig leder B. Andersens Sønner AS) og Jøran Dahl-Johansen (selger Felleskjøpet Agri). (Alle foto: Felleskjøpet Agri)

– Da har vi hatt overlevering av diger John Deere, forteller en smørblid Jøran Dahl-Johansen, traktorselger hos Felleskjøpet Agri.

To klausuler for kjøpet

Som den første John Deere-en i sin størrelse rullet nylig en 7250R inn på tomta til Felleskjøpet i Harstad. Dahl-Johansen kalte inn kjøper og kolleger til fotoseanse før overleveringen, for dette er ikke noe dagligdags syn.

– Traktoren er den største John Deere-en vi så langt har levert her oppe i nord. Den skal brukes i entreprenørdrift, med vintervedlikehold og massetransport om sommeren. Kunden var ute etter en stor og solid traktor til sitt virke, samt noe av det utstyret som er tilgjengelig i denne 7R-serien, forteller selgeren.

Kjøperen er firmaet B. Andersens Sønner AS fra Evenskjær i Troms, der Kjell Ivar Andersen er daglig leder. Han satte to klausuler for handelen, den ene at Felleskjøpet skulle handle vinterdekkene lokalt, hos Knut Erik Pettersen og Harstad Dekksenter. Den andre, at de skulle bli tatt med på fabrikktur til John Deere

– Det var ikke selgeren vanskelig å overtale til, sier en munter FK-selgeren, før han legger til en fiffig detalj:

– Litt artig i denne saken er at Andersen selv ikke hadde prøvd eller sittet i en John Deere 7R, før den ble satt i bestilling i slutten av juni.

7R-serie er John Deeres nest største serie av konvensjonelle traktorer. Serien består av seks modeller, der 7250R er midt på treet, med sine 290 hestekrefter i maks effekt.

I 2015 registrerte Felleskjøpet fire John Deere 7R-traktorer i Norge. Hvor mange det blir i årets statistikk vet vi foreløpig ikke, men én har hvertfall Jøran Dahl-Johansen fra Felleskjøpet Agri (ytterst til høyre) sørget for at det blir.

Ville teste noe nytt

At entreprenørfirmaet gikk for John Deere for første gang, uten å ha sittet i en slik traktor, henger sammen med flere ting.

– Vi skulle bytte inn en stor traktor, noe ikke alle forhandlere kan håndtere. Også synes jeg John Deere virker som et bra produkt, og hadde lyst til å prøve det før jeg avslutter karrieren, forteller Kjell Ivar (56), som driver firmaet med sin ti år eldre bror.

7R er i følge Andersen betydelig bedre til hans entreprenørbruk enn det lillebror 6R er, selv om effekten nødvendigvis ikke er høyere.

Annonse

– Vi starta på 7210R og endte på 7250R, men det kan nok fort hende vi går et hakk videre opp neste gang, forteller Kjell Ivar til Traktor.

Nærheten til verkstedet teller også mye for entreprenøren, som tidligere har kjørt både Valtra og flere Case IH-traktorer. Fra riktig gamle dager mimrer han tilbake til dagene de også kjørte MF og Volvo BM.

– Det var da en satt med en fot på hver side, og girstanga i midten, ler Kjell Ivar, før han utdyper serviceaspektet.

– Det er jo drosjetakst for å få ut en servicevogn, men nå er vi så nært Felleskjøpet Harstad at avstandene ikke blir avskrekkende.

Relaterte saker:

FK-direktør: Aldri noen hvileskjær i maskinbransjen

6R med 300 hestekrefter?

John Deere 7R setter drivstoffrekord

Se John Deeres nye multifunksjonsspak

VIDEO: 5R på fem minutter

NB: Traktor-redaksjonen er kjent med at det finnes både større John Deere-modeller og større traktorer fra andre merker enn John Deere 7250R i Nord-Norge. Denne traktoren er imidlertid den største Felleskjøpet har levert ny til kunde i denne regionen.

Neste artikkel

Årets traktor er kåret