Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NLR med kurs om traktor i trafikken

Setter fokus på trafikkregler og sikkerhet ved traktorkjøring på offentlig vei.

Norsk Landbruksrådgiving arrangerer denne uka og neste uke fem minikurs på fem forskjellige steder i landet, der landbrukstraktoren på offentlig vei er tema. Det første kurset arrangeres allerede i kveld, og finner sted hos Felleskjøpet i Haugesund.

Forvirring om regler

Jogeir M. Agjeld fra Norsk Landbruksrådgiving vil informere om gjeldende og kommende regelverk, og han vil også ta for seg noen viktige tips for å redusere risikoen ved traktorkjøring i trafikken.

- Traktoren er bygd for å ta seg fram over hindringer, og ikke for å være kollisjonssikker. Dessuten har vi ofte redskap på traktoren, som kan gjøre den enda farligere i møte med andre trafikanter. Dette må vi ta på alvor. Samtidig er det viktig og nødvendig at vi fortsatt har lov til å ferdes langs veien. Mange er usikre på hvilke regler som gjelder, og hvordan disse reglene fungerer i praksis. Det skal vi prøve å få gitt svar på i løpet av møtene, sier Agjeld ifølge ei pressemelding fra Norsk Landbruksrådgiving.

Annonse
Jogeir M. Agjeld fra Norsk Landbruksrådgiving vil gi tips og råd om traktorkjøring på offentlig vei. Foto: Trond Martin Wiersholm/NLR
Jogeir M. Agjeld fra Norsk Landbruksrådgiving vil gi tips og råd om traktorkjøring på offentlig vei. Foto: Trond Martin Wiersholm/NLR

Fem lokasjoner

Første kurs er altså i kveld, tirsdag, i Haugesund, før Imsland står for tur i morgen kveld. Neste uke er det Buskerud som får besøk. Først tirsdag 30. januar på Gol, deretter onsdag 31. januar i Drammen, og til slutt torsdag 1. februar på Kongsberg.

Påmelding til kursene, og mer informasjon, finnes på nlr.no, og på egne facebook-arrangement for hvert kurs.

Neste artikkel

Lager du Årets brøytevideo 2020?