Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nellemann kjøper Svenningsens

Slutt på familieeierskapet

Niels Svenningsen (f.v) og Jac Nellemann inngår avtalen om at Nellemann kjøper aksjemajoriteten i Svenningsens.
Niels Svenningsen (f.v) og Jac Nellemann inngår avtalen om at Nellemann kjøper aksjemajoriteten i Svenningsens.

De to virksomhetene skriver i en pressemelding at beslutningen om å forene de to gamle familieforetakene må ses i lyset av de store forandringene og den ekstreme utviklingen som markedet, spesielt for landbrukstraktorer, har vært og er inne i. Med oppkjøpet i Svenningsens er Nellemann sterkt tilbake som aktør innen vei-, park- og landbruksbransjen, nå i hele Skandinavia.

- Kundenes krav og ønsker til kjøpemønster, fleksibilitet og service har endret seg, og nærmer seg mer og mer det man opplevde i bilbransjen allerede for flere år siden. Det stilles nye og hardere krav til leverandørene for å imøtekomme kundens behov innen kjøp, leie, leasing, reservedelstilgang og ettermarkedsservice, skriver ledelsen i de to selskapene i pressemeldingen.

Vil ta markedsandeler

Daglig leder i Svenningsens Norge Geir Bentestuen ser positivt på eierskiftet.

- Bransjen har vært igjennom en enorm endring de siste 2-3 år og vi ser at med en stor aktør som Nellemann-gruppen som eier, vil vi få tilført både kompetanse og profesjonalitet som vil gjøre oss i stand til at flere kunder velger akkurat oss som leverandør, sier Bentestuen.

- Vi er stolte av det vi har fått til, og vi ønsker å fortsette den gode trenden med å ta markedsandeler, samt å utvikle oss i riktig retning i et tøft men artig marked. Vi gleder oss til fremtiden og jeg er sikker på at vi kommer til å bli en vesentlig aktør også i Norge. Vi har allerede gjennom 2016 og begynnelsen av 2017 sett vekstpotensialet som stort, og med den vekststrategien Kubota har og med Nellemann-gruppen som eier, vil dette love godt for Svenningsens AS.

Tidligere John Deere-importør

Administrerende direktør i Nellemann-gruppens importselskaper, Mogens Lyngsø, ser store muligheter for Svenningsens.

Annonse

- Vi er glade for at det har vært mulig å knytte Svenningsens sammen med Nellemann-gruppen. Vi har i mer enn 30 år vært en markant aktør i det danske traktormarkedet som importør av John Deere landbruksmaskiner i perioden 1978 til 2012. Med kjøpet av Svenningsens ser vi en enestående mulighet til å vende sterkt tilbake i bransjen.

Slutt på familieeierskapet

Oppkjøpet markerer avslutningen av seks generasjoners eierskap i Svenningsens, men familien beholder fortsatt en del aksjer i virksomheten. Benny Svenningsen fortsetter som salgsdirektør, og gleder seg også over de nye mulighetene.

- Svenningsens ble grunnlagt i 1861, så det er naturligvis en stor beslutning å selge etter 156 års uavbrutt familieeierskap. Vi føler oss derimot sikre på at beslutningen er riktig. Hvis vi fortsatt vil være blant de sterkeste i bransjen, er den beste beslutningen helt klart å forene Svenningsens produktportefølje, erfaring og praktiske evner med de styrker og ekstra ressurser som en langt større virksomhet har til rådighet, sier han.

- Nellemann er en perfekt match – begge selskaper har over 100 år med familieeierskap og stolte tradisjoner bak seg. I en alder av 156 år har Svenningsens nå fått en storebror, avslutter han.

Transaksjonen skal godkjennes i konkurransetilsynet i Danmark før den er gyldig.

Neste artikkel

Topcon skal styre Kubota