Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå kan du lese av turtallet i frontruta

Valtra lanserer frontrute med display

Valtra lanserer et systemet som i bilverdenen er kjent som head-up display. Systemet har fått navnet SmartGlass windscreen og er et transparent display i frontruta på traktoren.

Valtra skriver i en pressemelding at du med dette systemet kan lese av informasjon om motorturtallet, motor- og hydraulikktemperatur, posisjonen på frontlaster og trepunkt, sammen med flere andre funksjoner.

Viktig informasjon lett tilgjengelig

–Traktorførere trenger å følge med på mange ting mens de opererer traktoren, samtidig som man må følge med på omgivelsene rundt traktorhytta og redskapet som er tilkoblet. Valtra SmartGlass med transparent display gir den viktigste informasjonen på et optimalt lokasjon, slik at ergonomi og sikkerhet kan holdes i høysetet sier Brandon Montgomery, direktør for produktutvikling hos Valtra.

I fremtiden vil systemet støtte mer avanserte løsninger. Disse skal bidra til å forbedre sikkerheten ved traktorkjøring, men også effektivitet og presisjon.

Valtra nevner blant annet varsling om biler som kjører forbi ved veikjørng, varsling om personer i nærheten av traktoren, og varsling om hinder i nærheten ved kjøring i dårlig sikt.

Displayet skal også kunne kobles opp mot AGCOs Fuse-teknologi, for eksempel for bruk av autostyring.

Tilgjengelig på mellommodellene

Valtra SmartClass vil bli tilgjengelig på N- og T-serien, som et Unlimited-valg. Det vil si at det blir et ekstrautstyr som kan bygges på traktoren på fabrikken. Valtra melder at håpet er å få første utgave av løsningen på markedet i løpet av det neste året, mens mer avanserte løsninger vil kommer etter hvert.

Neste artikkel

Har Valtra en stor nyhet?