Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå blir det enklere å utvide førerkortet fra traktor til mopedbil

Tidligere i år ble aldersgrensen for å kunne kjøre mopedbil senka fra 18 til 16 år. Samferdselsminister Jon Georg Dale argumenterte varmt for mulighetene dette gir ungdommen i å opparbeide seg kompetanse som kan komme godt med når de senere skal ta førerkort for vanlig bil. Nå åpnes det i tillegg for at 16-åringer med traktorsertifikat kan utvide førerkortet sitt til å også gjelde mopedbil.

– Vi skal i større grad ta hensyn til likhetene mellom traktor og mopedbil, og gi de unge større frihet til å velge kjøretøy. Vi gjør det nå derfor enklere å utvide førerkortet til mopedbil for de som allerede har førerkort for traktor. Det kan både gjøre mopedbil til et supplement for de som ellers kjører traktor, og et alternativ til tohjulsmoped, forteller Samferdselsminister Jon Georg Dale.

Endringen vil bli iverksatt av Vegdirektoratet i løpet av august, og utvidelsen skjer enkelt gjennom et sikkerhetskurs på vei.

Annonse

Traktor.no vil holde leserne oppdatert på hva kurset kommer til å koste og hva det innebærer så snart detaljene blir gjort tilgjengelig.

Neste artikkel

Beltepåbud innføres for traktor