Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

MF oppgraderer sine kompakte traktorer

Massey Ferguson har nå sluppet to oppgraderte serier av sine kompakte traktorer. Det er snakk om MF 1500 og 1700-seriene som får en overhaling. 1700-serien blir omdøpt til 1700 M

Med førerhus: 1700M leveres med et velutstyrt førerhus, der både klimaanlegg, justerbart ratt og luftfjøret førersete er på plass om kjøperen ønsker det
Med førerhus: 1700M leveres med et velutstyrt førerhus, der både klimaanlegg, justerbart ratt og luftfjøret førersete er på plass om kjøperen ønsker det

Dette er traktorstørrelser som brukes mye til landskapspleie, på golfbaner, grøntområder, til snørydding i trange bygater samt på ridesenter og lignende.

Utslippsgodkjente motorer

Modellene har fra 20 til 40 hestekrefter og møter utslippskravene i stage V. Traktorene klarer disse kravene ved hjelp av common rail innsprøytning, eksosgassresirkulering (EGR) og dieseloksidasjonskatalysator (DOC). Normalt vil traktoren selv ta hånd om regenerering av partikkelfilteret, men prosessen kan også aktiveres manuelt. Systemet krever ingen tilsetning av adblue. Med endring i teknologi, får også motorene et betydelig høyere dreiemoment, noe som er positivt i praktisk bruk og gir et lavere turtall og forbruk

Eller åpen: Ønsker man en helt åpen traktor, får man det også.
Eller åpen: Ønsker man en helt åpen traktor, får man det også.

Hydrostatisk transmission

Traktorene 1525 H, 1735 M og 1740 M leveres med hydrostatisk transmisjon. De to traktorene i 1700M-serien leveres med transporthastighet opptil 34,2 km/time. Dermed har de også brems på alle fire hjul.

Den hydrostatiske transmisjonen er spesielt innrettet for å være enkel å betjene, selv for uerfarne førere. Med aktivert cruisecontrol, kan man enkelt regulere hastigheten med spaken ved siden av rattet, mens turtallet holdes konstant.

Annonse

Hydraulikk

Traktorene i 1700M serien leveres med pumpekapastitet på 41,5 liter pr minutt, og 2 dobbeltvirkende ventiler som standard. Ventilene kan enkelt stilles om til enkeltvirkende.Traktorene med førerhus har i tillegg to midtmonterte hydraulikkuttak. De midtmonterte uttakene betjenes med en 4-veis spak. Traktorene kommer med trepunkt med kategori 1 innfesting, og løfter 1200 kilo.

Kraftuttak med nye finesser

Traktorene har kraftuttak bak, samt sentermontert kraftuttak som standard. Dette er velegnet til bruk på gressklippeaggregater og lignende utstyr. Det bakre kraftuttaket har nå utvendig betjening. Kraftuttaket er utstyrt med flere kjøremodus, normal, mykstart og auto-modus for å passe en lang rekke arbeidsoppgaver. Automodus betyr i praksis at kraftuttaket går rundt når man kjører framover, men stopper man framdriften, eller rygger man bakover, så stanses kraftuttaket automatisk.

Nytt førerhus med bedre førermiljø

Førerhuset i 1700-serien er nytt, og utstyr som klimaanlegg er nå standard. Justerbart ratt er også standard, og man kan velge luftfjøret førersete som tilvalg. Varmetråder i bakruta er standard, og vindusspyler/pusser kan bestilles som tilvalg. Lydnivået er på moderate 76 desibel. Betjeningselementene blir fargekodet, for enkel betjening. Traktoren kommer med usb-kontakter for lading av mobiltelefoner og lignende, og 4 arbeidslamper med led-belysning er standard.

Neste artikkel

Valtra leverte best i juli