Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

MF med et skred av nyheter

Traktor og redskapsprodusenten Massey Ferguson har idag sluppet et skred av nyheter.

Design: nye MF 6S får et tydelig visuelt slektskap med 8S og 5S, med sølvfarget førerhus og panserdekor
Design: nye MF 6S får et tydelig visuelt slektskap med 8S og 5S, med sølvfarget førerhus og panserdekor

Massey Feguson slipper et skred av nyheter. En ny 6S serie, en ny 7S serie og betydelige oppgraderinger og endringer på 8S traktorene er fasit. Et nytt lastersystem som MF kaller E-loader lanserer også.

Familepreget mellom traktorer i ulike størrelser styrkes, og de mindre søsknene arver funksjoner fra 8S-serien, som ble lansert i fjor sommer. Nye funksjoner blir også tilgjengelige for Massey Ferguson frontlastere. Produsenten ønsker å tilby enkle, funksjonelle traktorer for alle brukere der målet er å sette brukeren i fokus.

Massey Ferguson viderefører modellbetegnelsene vi kjenner fra 5S og 8S, og disse vil dermed angi maksimal effekt på traktorene. De får navnene MF 6S.135 til 6S.180. Traktorene kan leverer også inntil 20 ekstra hk med Engine Power Management (EPM) - avhengig av modell. Drivkilden i den nye traktorserien, er en firesylindret 4,9 liters motor og traktorene presser seg dermed inn i modellrekka mellom 5S og nye 7S som slippes samtidig.

Ulike utstyrsnivåer

Nye MF 6S kan leveres i fire ulike utstyrsnivåer. Disse er Essential, Panoramic, Efficient eller Exclusive . En rekke funksjoner er forskjellige, og komfortgraden vil også variere. Spesifikasjoner er avhengig av modell, og er er designet for å gi en rekke komfort- og effektforbedrende funksjoner for å øke produktiviteten og ytelsen på jordet og på på veien.

Ny hytte

Hytta er ny, og får mye av betjeningen som ble innført med MF sin 8S-serie blir også å finne på MF 6S. Dette betyr at multipad-betjeningen også blir å finne i 6S. Et nytt armlene samt Datatronic-5 terminalen. Et nytt lasteralternativ, MF-E laster blir også tilgjengelig. Utvendig får traktoren LED-belysning, og inntil 16 arbeidslys kommer fra fabrikk. Visio-tak er også tilgjengelig som gir ekstra god sikt ved frontlasterarbeid. Det er også valgfritt mellom mekanisk eller aktiv mekanisk førerhusfjøring, samt forakselfjøring

Slektskap: nye MF 6S får en rekke betjeningselementer fra storebror 8S.
Slektskap: nye MF 6S får en rekke betjeningselementer fra storebror 8S.

To transmisjoner

MF vil tilby to transmisjoner allerede fra introduksjonen av MF 6S. Dyna-6 Super Eco er MF sin velkjente powershift transmisjon, som MF har levert i over 20 år. Alternativt kan Dyna-VT trinnløs transmisjon velges til. Dette krever at du velger utstyrsnivå Efficient eller Exclusive. Dyna-VT transmisjonen er også oppgradert, og har fått enda bedre effektivitet. Traktorene med denne transmisjonen kan oppnå en toppfart på 40 km/t ved kun 1450 o/min. Alle MF 6S traktorer har også en nyttig brems-til-nøytral funksjon, som kobler ut fremdriften når bremsene aktiveres.

Den anerkjente Dyna-VT trinnløse transmisjonen har nå en ny automatisk modus. Dette gjør at traktorførere kan bruke Multipad-spaken eller pedalen til å endre kjørehastigheten forover, mens den automatisk stiller inn optimalt motorturtall i forhold til last og kjørehastighet. I tillegg til jevnere drift, forbedrer dette også drivstoffeffektiviteten.

Lasting og hydraulikk

Hydrauikkapasitet er viktig for traktorkjøpere i denne effektklassen og MF har dermed et kraftig, lastefølende hydraulikksystem på 110 l/min. Trenger du mer, kan det oppgraderes til 150 liter pr minutt på Dyna-6 modeller og 190 liter pr minutt på Dyna-VT-modeller.

Frontlaster: Nye MF 6S er godt egnet til frontlasterarbeid. En rekke nye elektroniske funksjoner kan leveres for styring og kontroll av frontlasteren, samt panoramatak.
Frontlaster: Nye MF 6S er godt egnet til frontlasterarbeid. En rekke nye elektroniske funksjoner kan leveres for styring og kontroll av frontlasteren, samt panoramatak.

Frontlastermuligheter

Nye MF 6S får et system for lasterbetjening som MF kaller MF E-Loader. Dette gir føreren en rekke muligheter til å veie med gaffel eller skuffe og registrere totalen, lasten eller jobben. Disse data kan overføres som et enkelt regneark. Det er også mulig å sette opp og lagre øvre og nedre løftehøyde, samt automatiske sekvenser for forskjellige lastesykluser. Den nye multifunksjonsspaken gjør det enkelt å betjene lasteren, samtidig mulighet for å styre vendegiret og kjørehastighet. En ny “ristefunksjon” betjener hydraulikkventilene automatisk for å hjelpe til med å fylle og tømme skuffen. Ytterligerefunksjoner for betjening av nye E-loader er integrert i Datatronic-5 terminalen. Utvalgte modeller i MF 6S-serien kan utstyres med fabrikkmontert frontlaster i MF FL-serien, eller kun lasterforberedelse i form av festebraketter og betjening.

Vekt og størrelse

Nye MF 6S serien får en akselavstand på 2,67 meter, og . Svingradiusen er lave 4,75 meter grunnet firesylindret motor. Dette vil selvsagt avhenge av dekkdimensjonene. Traktorene veier 400 kg mindre enn 6-sylindrede traktorer med samme effekt, noe som gir et svært godt effekt-til-vekt forhold egenvekt. Løftekapasiteten bak er satt til 9600 kilo, Totalvekten er inntil 12500 kilo

Neste artikkel

Legg inn museumstur i ferien