Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Metsjö-tilhenger nå med større hjul

Den svenske produsenten lanserer MetaMid i ny utgave.

Ny versjon: MetaMid kan nå leveres med større hjul enn tidligere. Foto: Produsenten
Ny versjon: MetaMid kan nå leveres med større hjul enn tidligere. Foto: Produsenten

Ivarssons i Metsjö, som produksjonsbedriften heter, skriver i en pressemelding at de nå har laget en ny versjon av en av sine eksisterende tilhengermodeller. Modellen det er snakk om kalles MetaMid, og er et tilhengerchassis som kan utstyres med både kornkasse, dumperkasse og maskin-/balleflak.

Større hjul

Nyvinningen på den nye versjonen av MetaMid er at chassiset nå kan leveres med større hjul. Tidligere modeller er levert med dekkdimensjon 400/60x15,5, mens den nye modellen etter ombyggingen har plass til 560/45x22,5.

– Med MetaMids nye, storhjulede utgave, kan vi tilby kundene våre et produkt som er lett å navigere over vanskelig terreng, og som beholder MetaMids fleksibilitet, sier Anders Ivarsson ifølge pressemeldingen.

– De store hjulene fungerer også godt på åkeren, da de reduserer trykket på jorden og ikke pakker den tett. Vi er stolte over det nye designet vårt, hvor vi har klart å montere større hjul uten kompromiss på designet, fortsetter han.

MetaMid har en tillatt totalvekt på 14 000 kilo, og en egenvekt på 3 380 kilo.

Tilhengere, haller og lager

Ivarssons i Metsjö er en familiebedrift lokalisert like utenfor den svenske byen Linköping. Bedriften hadde sin spede begynnelse i 1958, da Sune og Karl-Uno Ivarsson bygde en tilhenger til gården sin, basert på et lastebilchassis. Tilhengeren fungerte fint, og flere av naboene ville også ha tilsvarende. På den måten ble en større produksjon satt i gang. Metsjö-tilhengerne blir i dag fortsatt produsert på samme sted, og nye generasjoner av Ivarssons-slakta er nå involvert i drifta.

I tillegg til traktortilhengere produserer og selger Ivarssons i dag også stålbuehaller, samt mobile lagerløsninger til for eksempel lagring av gassflasker på bensinstasjoner.

Neste artikkel

Metsjö med ny terminalhenger