Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Metsjö lanserer tilhengere med bunnbelte

Skal gjøre det mulig å losse på steder med ujevnt underlag eller lav takhøyde.

Foto: Metsjö
Foto: Metsjö

Tilhengerprodusenten Metsjö skriver i en pressemelding at de nå kan tilby tilhengere med bunnbelte. TIlhengerne er i hovedsak tiltenkt grastransport, men kan også brukes til for eksempel transport av flis.

Lossing med lav takhøyde

Argumentet for å brune bunnbelte er at sikkerheten øker ved lossing på dårlig eller skjevt underlag. Dette fordi man slipper å kjøre opp tippen, og dermed bevarer man tyngdepunktet lavt på tilhengeren, og minsker faren for velt.

Et annet argument er å kunne losse tilhengeren på steder med lav takhøyde. Har man for eksempel en overbygd plansilo, kan store tilhengere by på problemer når tippen skal kjøres helt opp. Med bunnbelte blir tilhengerens høyde uforandret også ved lossing. For å oppnå denne fordelen er tilhengerne også utstyrt med en delt baklem, som gjør at den ikke trenger å løftes så høyt opp.

Med finsnitter

Vognene kan også bygges ut med finsnitterutstyr levert av JF-Stoll/Kongskilde, både en variant med pickup under draget, og en med en sidemontert pickup. Metsjö opplyser at snitterne er laga slik at man både kan laste vogna den sitter på, og andre tilhengere som kjører ved siden av.

Her kan du se video av den delte baklemmen:

Her kan du se video av den sidemonterte pickupen i aksjon:

Neste artikkel

Metsjö med ny terminalhenger