Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Metsjö-krokhenger med belter

Fire kvadratmeter kontaktflate senker marktrykket

Den svenske tilhengerprodusenten Metsjö lanserer nå en krokhenger med belter. Hengeren er bygget ut fra de eksisterende hjulutrustede modellene MetaFlex 50-60 og 60-75. Den nye hengeren får navnet MetaFlex 60-75 Tracks.

36 tonn totalvekt

Formålet med belteutrutsningen er selvfølgelig å minske marktrykket. Beltene er 2,83 meter lange og 76 centimeter brede, noe som gir en samlet kontaktflate på over fire kvadratmeter på de to beltene. I tillegg til belteutrustningen har Metsjö bygd hengeren med en egenvekt på 7,9 tonn, noe de selv kaller "unikt lavt", tatt i betraktning nyttelasten som er 28,4 tonn. Belteunderstellet er oppgitt til å ha en belastningskapasitet på 36,3 tonn.

Tilgjengelig med multidrag

Systemet for bytting av krokkasser er det samme som på de hjulgående krokhengerne fra Metsjö. Høyden fra bakken og opp til toppen av rullene er oppgitt til 120 centimeter.

I likhet med sine hjulgående kollegaer kan 60-75 Tracks utstyres med Metsjös Multidrag. Dette gjør det mulig å montere for eksempel finsnitter eller flishugger mellom traktoren og krokkassa.

I Norge er det Felleskjøpet som forhandler Metsjö, men de vet foreløpig ikke når belteversjonen av MetaFlex blir tilgjengelig her i landet.

Annonse

Stor overflate: De to beltene får tilsammen en kontaktflate mot bakken på over fire kvadratmeter. (Foto: Metsjö)

Effektiv transport: – Med den nye belte-krokhengeren kan vi tilby bønder som arbeider på jorder med dårlig bæring en effektiv transportløsning med god bæreevne, sier Anders Ivarsson hos Metsjö. (Foto: Metsjö)

Neste artikkel

Metsjö inn hos Felleskjøpet