Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Metsjö inn hos Felleskjøpet

Felleskjøpet og Orkel skilte lag 21. juni 2019. Nå er John Deere- forhandleren klar med nye leverandører av tilhengere som skal dekke et bredt kundesegment.

I klassen for lettdumpere vil svenske Metsjö være leverandør. Det vil i utgangspunktet satsen på den nylig oppgraderte versjonen av MetaNO med 9,5 tonns nyttelast og 12 tonns totalvekt, samt MetaMid som har 11 tonns nyttelast og ei totalvekt på 14 tonn. Metsjö opplyser imidlertid om at Felleskjøpet har rett på å selge samtlige hengere de har i porteføljen.

– Vi i Metsjö er naturligvis svært fornøyd med at samarbeidet nå er et faktum, forteller Loa Ivarsson, som tilhører tredje generasjons av familieforetaket, og som også vil være ansvarlig for det Norske markedet

Fleksibel redskap

Metsjö hevder også at tilhengerne skal ha særlige fordeler for den norske kunden. Blant annet et balanseringen av kassa gjort slik at tyngdeoverføringa til trekkroken blir på tre tonn. Dette gir, forutsatt at traktoren er sterk nok, høy tillatt totalvekt og nyttelast. Konstruksjonsmessig har svenskene satsa på knekte plater framfor sveising. Godset skal være av god kvalitet, hvilket bidrar til lav egenvekt og lang holdbarhet. Tippsylinderen er plassert i fronten av hengerkassa, hvilket gir et mer gunstig angrepspunkt med mindre fare for tretthetsbrudd enn med midtstilt montering.

Annonse

De to modellene kan også leveres med boggiløft, størrre tippvinkel, luftbremser, radiostyring og med nødvendig utstyr for å lovlig kunne trekkes i 50 kilometer i timen. Kornkarmer kan også monteres på de fleste modellene.

Stort og smått

I klassen for mindre, enklere gårdshengere vil Felleskjøpet satse på EDK-serien fra Fliegl. Fra samme produsent vil det også leveres boggihengere med nyttelast fra åtte tonn. I premiumsegmentet vil den norskproduserte Tor, som er et resultat av felles utvikling mellom TN Vangs Meaniske Verksted og Duun, være Felleskjøpets nye satsing.

Neste artikkel

John Deere håver inn