Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

McCormick lanserer X5.085

Den italienske traktorprodusenten McCormick lanserer en ny modell i X5 serien. Den nye modellen med FPT motor klarer Stage-V avgasskrav ved hjelp av EGR, DOC og DPF. Den benytter ikke SCR.

Italiensk: McCormick produseres av Argo Tractors S.p.A.  som er plassert mellom Modena og Parma i Nord-Italia
Italiensk: McCormick produseres av Argo Tractors S.p.A. som er plassert mellom Modena og Parma i Nord-Italia

Motor:

Traktoren blir utstyrt med en 3.4-liters firesylindret og 8-ventilert motor fra FTP med modellnavnet F34. Motoren har tubo og intercooler, og commonrail. Den yter 75 hestekrefter og leverer 375Nm dreiemoment ved lave 1400 runder pr minutt. FPT- motoren skal også klare avgasskrava i Stage-V ved hjelp av EGR, DOC og DPF, og uten en SCR-katalysator der adblue sprøytes inn.

Hydraulikk

Løftekraften er oppgitt til 3900 kg på bakre trepunkt, og trepunkt foran med 1700 kilo løftekraft er også tilgjengelig. Traktoren blir levert med 5 dobbeltvirkende ventiler, tre bakmonterte og to midtmonterte for frontlaster, fronthydraulikk eller annet utstyr. Dobbel hydaulikkpumpe leverer inntil 56 liter pr. minutt til arbeidshydraulikk.

Kompakt: Den nye McCormick X5.085  er bygget for å være en kompakt, men likevel komfortabel traktor i 75hk segmentet.
Kompakt: Den nye McCormick X5.085 er bygget for å være en kompakt, men likevel komfortabel traktor i 75hk segmentet.

Hytta:

Annonse

Førerkomforten er også ivaretatt, med 4-stolpers hytte, god 360graders sikt og silent-block hyttefjøring. Gjennomsiktig takvindu for gode lysforhold og god sikt til frontlaster er på plass. Taket er også nedsenket, for å gi lav totalhøyde. Den nye X5.085 kommer med 34 tommers bakdekk som standard, som gir en god bakkeklaring, men likevel kompakt størrelse.

Bremsesystem

McCormick blir levert med et bremsesystem produsenten kaller IBS. Dette systemet kombinerer bremsene bak, med frontmonterte, oljekjølte bremser som er integrert i akslingen. Dette skal gi en bremsestrekning som er 50% kortere enn tradisjonelle bremser. Bremsene er progressive.

Den nye McCormick X5.085 er også designet for å benytte de ulike systemene for flåtekontroll som McCormick leverer. Her kan data som drivstofforbruk, kjøretid, planlagt vedlikehold med videre kontrolleres via app- og tilgang via en web-portal

Norsk representasjon

Det er Aase Landbruk på vestlandet og Torp Maskin på Østlandet som importerer og selger McCormick til norske kunder.

Neste artikkel

Torp Maskin går for tvillinger