Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Massey Ferguson slipper sin nye 8S-serie

Skal være den største nyheten siden MF 3000-serien så dagens lys i 1986!

Massey Ferguson presenterte i dag sin helt nye traktor-serie, MF 8S. Og produsenten sparer ikke på kruttet hva angår lovnader om den nye maskinen. Traktoren skal være en helt ny konstruksjon – fra innerst til ytterst – og det hevdes at dette er den største nyheten fra MF siden lanseringen av 3000-serien i 1986!

Vi fikk de første hint om hvordan den nye generasjonen MF-traktorer kom til å se ut under Agritechica i November 2019. Opprinnelig var det planlagt å foreta lanseringen i Beauvais i Frankrike denne sommeren, men grunnet utbruddet av Covid-19 ble det heller lagt opp til et storstilt live-show for hele verden i dag.

Utviklingsarbeidet bak den nye serien må med rette kalles omfattende. Massey Ferguson hevder å ha investert over en million timer i utviklinga, med 170 ingeniører involvert. Av dette har vel 200.000 timer gått med utelukkende til testkjøring i felt.

Nye motorer

Massey Fergusons nye 8S-serie omfatter fire ulike modeller fra 205 til 265 hestekrefter. Motoren fra AGCO-power på 7,4 liter er av en ny konstruksjon, og tilfredsstiller utslippskravene i Stage V, og skal klare seg med 10 prosent mindre drivstoff per time enn tidligere generasjoner. Samtlige modeller er utstyr med Power-boost funksjon.

Markedets mest støysvake

En av de største løftene ved traktorkonstruksjonen er at hytta er fullstendig adskilt fra motor og transmisjon. Motoren skal være innkapsla, med ei glippe mot førerhuset. Dette skal gjøre Massey Ferguson 8S til markedets mest støysvake traktor, med et lydnivå i førerhytta på kun 68 desibel. Dessuten er luftinntaket for motoren plassert i spalta, hvilket skal minimere forurensing av luftfilteret. Med hele 6,6 kvadratmeter glassflate og ei skråstilt framrute, hevdes sikten fra førerplassen å være overlegen. Hytta har også fått et nytt armlene med ny terminal, kalt Datatronic 5. Det tradisjonelle dashboardet er erstatta med en informasjonsskjerm på høyre hyttestolpe for å sikre føreren fullt fokus framover. Traktoren kan leveres med flere setealternativer, hvor “top of the line” er en skinntrukket, dreibar versjon med ventilering.

Transmisjon og hydraulikk

Traktorene leveres per nå med Massey Fergusons Dyna 7- og Dyna E-Powertransmisjon med dobbelkløtsj. Den trinnløse versjonen, Dyna VT vil leveres først om vel et år.

Massey Ferguson 8S har en hydraulisk kapasitet på 205 liter per minutt, og kan leveres med opp til fem dobbeltvirkende spoleventiler. Trepunkten skal løfte 10 tonn.

Neste artikkel

Eiksenteret Lier flytter