Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Machine of the Year til New Holland

T6.175 Dynamic Command vant kategorien for mellomstore traktorer.

Under Agritechnica-messa i Hannover i november ble en rekke nyvinninger innen landbruket tildelt ulike Machine of the Year-priser. Tidligere har vi blant annet skrevet om Ideal-treskeren, som fikk prisen innen tresker-kategorien. I kategorien for mellomstore traktorer er det altså New Holland T6, med det nye girsystemet Dynamic Command, som ble kåret til vinner.

Kåres av journalister

Prisene, som deles ut under Agritechnica-messas første dager, avgjøres av stemmer fra en rekke journalister fra Europas landbrukspresse. Begunnelsen for tildelingen er traktorens tekniske innovasjoner, samt de fordelaktige bruksegenskapene. Det har blitt fokusert på blant annet innovative løsninger, produktivitet, brukervennlighet og kjørekomfort.

New Hollands president for landbruksprodukter, Carlo Lambro, sier ifølge en pressemelding fra CNH at New Holland har laget en traktor for kundene:

- Denne prisen vitner om New Hollands langvarige lederposisjon innen allsidig landbruk-segmentet og melkeproduksjonssegmentet. Det er en velfortjent anerkjennelse av det harde arbeidet og dedikasjonen til alle som har vært involvert i utviklingen av T6.175 Dynamic Command. Alle, fra våre utviklingsteam til hele teamet på fabrikken i Basildon, har bidratt til å utvikle en traktor slik det har blitt forespurt fra våre kunder.

Smidigere girskift

Det nye Dynamic Command-systemet har en dobbelkløtsj, som skal sørge for mer sømløst skifte mellom powershift-girene. Innenfor hver av de tre hovedseriene A, B og C har man åtte powershifttrinn, fra 1 til 8. Av disse er alle oddetalls-trinnene plassert på én aksling med en kløtsj, mens partallstrinnene er plassert på en annen aksling med en annen kløtsj.

Kraften fordeles mellom disse kløtsjene, og ved skifte fra for eksempel hurtiggirtrinn 3 til 4 holdes effekten oppe på én kløtsj til den andre tar over. Dette skal ifølge New Holland sørge for svært lite momentavbrudd ved girskift, samt at det føles smidigere for sjåføren.

Til Norge på nyåret

Annonse

Dynamic Command, som altså tilbyr 24x24 gir, blir i første omgang kun tilgjengelig på 4-sylindrede traktorer i T6-serien. De første modellene med Dynamic Command vil komme til Norge på nyåret, ifølge Kenth Joar Fjeldset, produktsjef for New Holland hos A-K Maskiner.

For de 6-sylindrede modellene er foreløpig plan at disse skal være klare til tredje kvartal i 2018, altså en eller annen gang i tidsrommet juli til september.

Mange nye funksjoner

I tillegg til den nye girkassa får T6 Dynamic Command en rekke nye funksjoner, noen av dem kjent fra andre New Holland-modeller.

Brake to clutch har for New Hollands del til nå kun vært tilgjengelig på deres trinnløse Auto Command. Dette vil nå også komme på Dynamic Command. Også armlenet SideWinder blir hentet fra Auto Command. Den nye serien vil også få det New Holland kaller Custom Steer, der du kan stille inn følsomheten på rattet, slik at lite rattutslag gir stort utslag på hjulene.

Ifølge en pressemelding fra CNH satte T6 Dynamic Command ny rekord for lavt drivstofforbruk i DLGs PowerMix-test. I testen oppnådde traktoren et forbruk på 258 g/kWh med diesel, og 23 g/kWh AdBlue. Dette er det laveste forbruket målt på en firesylindret landbrukstraktor noen gang, ifølge CNH. Også effektiviteten i drivlinja trekkes fram. I testen fikk man ut 93 % av motoreffekten på kraftuttaket, noe som ifølge New Holland er høyt.

LES OGSÅ: Sjekk disse nyhetene fra Agritechnica

LES OGSÅ: Valtra T254 er Årets traktor

LES OGSÅ: Prisdryss til Agcos svarte tresker

Neste artikkel

A-K maskiner satser stort på Jæren