Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lilleseth forsterker bestselgeren

Lettkjettingen Easy On leveres nå i 9 millimeter utførelse

Easy On 9 millimeter har arva konstruksjonen fra den kraftigere anleggsutgaven. Godset i lenkene er av borlegert stål, og kjettingen er en rak, helflytende firekantkjetting. (Foto: Lars Raaen)
Easy On 9 millimeter har arva konstruksjonen fra den kraftigere anleggsutgaven. Godset i lenkene er av borlegert stål, og kjettingen er en rak, helflytende firekantkjetting. (Foto: Lars Raaen)

Den familieeide bedriften Lilleseth kjetting har gjennom over 70 år utvikla og levert kjettinger til landbrukstraktoren. Det har skjedd mye fra hesteskokjettingen til dagens lettkjettinger, og det samme gjelder traktorens effekt og tyngde. Lilleseth lanserer derfor nå sin bestselgende variant Easy On-lettkjetting i 9 millimeter utførelse.

Magasinet Traktor fikk ta kjettingen som er utvikla av daglig leder, Knut Arne Lilleseth i nærmere øyesyn under Dyrsku’n i Seljord.

– Easy On i dagens design, har tidligere vært tilgjengelig i 5,7 og 7 millimeter utførelse med enten U-brodd, eller flatt gripeelement. Til anleggsmaskiner har vi også levert kjettingen som 10 millimeter. En klar trend er at gårdbrukeren ønsker seg robuste og lettere kjettinger å legge på og kjøre med, samtidig som at traktorene blir større og gjerne benyttes i transport- og anleggsvirksomhet. Vi har derfor utviklet et kompromiss mellom Easy on 7 millimeter og anleggsvarianten. Den nye Easy On 9 millimeter leveres med U-brodd, og er et resultat av gjentatte forespørsel fra kunder som bruker traktorene sine i mer krevende terreng innenfor anlegg og skogbruk, forteller Markedssjef i Lilleseth kjetting, Stine Lilleseth.

Easy On 9 millimeter har arva konstruksjonen fra den kraftigere anleggsutgaven. Godset i lenkene er av borlegert stål, og kjettingen er en rak, helflytende firekantkjetting, hvilket gir et høyere skjæringspunkt enn en vridd kjetting med rundpigg. Innfestinga mellom sidelenkker og bane består av to sammensveisa lenker, og utgjør laveste punkt fra broddene/piggene. Dette bidrar til at denne forbindelsen ikke slites på samme måte som ved bruk at vridde lenker i banen.

Easy On leveres ferdig tilpassa for den spesifikke dekkdimensjon, og skal derfor ikke kreve ytterligere justering ved montering.

Annonse
 Innfestinga mellom sidelenkker og bane består av to sammensveisa lenker, og utgjør laveste punkt fra broddene/piggene. (Foto: Lars Raaen)
Innfestinga mellom sidelenkker og bane består av to sammensveisa lenker, og utgjør laveste punkt fra broddene/piggene. (Foto: Lars Raaen)

Lange tradisjoner

Lilleseth kjetting AS ble startet av Asbjørn Lilleseth i 1947. I de første tiårene ble firmaet drevet som ei rein produksjonsbedrift, før Asbjørn Lilleseths sønner i 1980 startet samarbeid med den svenske kjettingfabrikken Gunnebo AB, hvor det ble kjøpt halvfabrikatet og ferdigmonterte kjettinger som ble montert sammen på Skarnes. I 1985 inngikk Asbjørn Lilleseth Kjettingfabrikk ytterligere et samarbeid med den finske kjettingfabrikken OVAKO, som senere skiftet navn til OFA Oy AB

Asbjørn Lilleseth Kjettingfabrikk gikk så i 1991 over fra å være et privat drevet selskap til et aksjeselskap. Firmaet tok navnet Lilleseth Kjetting AS med Knut A. Lilleseth som daglig leder.

– Samarbeidet med finske OFA Oy AB har medført at Lilleseth Kjetting AS i dag framstår som en av de største grossistene på hjulgående kjettinger på det Norske markedet. Vi har klart å henge med på utvikla i markedet fra tyngre piggkjetting, fram til dagens krav til en lett og robust kjetting. Etterspørselen etter lettkjettingen utgjør i dag 70 prosent av leveransen, avslutter Stine Lilleseth som også røper at det vil komme nyheter på skogskjetting-sida fra det familieeide foretaket.

Neste artikkel

Klart for Vei og Anlegg