Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lantmännen tar hånd om Agcos delehåndtering

Flytter reservedelslager fra København til Malmø.

Lantmännen Maskins lager i Malmø overtar ansvaret for å forsyne Norge, Sverige og Danmark med originale reservedeler til samtlige Agco-merker – Fendt, MF, Valtra og Challenger – med virkning fra 1. november 2016. (Foto. Agco)

Blant Lantmännen Maskins fem punkter i forhandlingene med Agco og Claas var økt fleksibilitet for reservedeler samt et større og sterkere sentrallager, blant de avgjørende. Som kjent fikk det svenske samvirket framforhandlet en utvidet samarbeidsavtale med Agco, som fra 1. november resulterer i en endring for danske Agco-ansatte.

LES OGSÅ: Derfor gifter Lantmännen seg med Agco

I løpet av høsten lukker man nemlig ned dagens reservedelslager i Hvidovre ved København, for å samle alle aktivitetene hos Lantmännen Maskins hovedlager på andre siden av Øresund. Svenskenes lager blir integrert i Agcos store nettverk, hvor forhandlerne deres igjen får full adgang.

– Lantmännens reservedelslager i Malmø har dobbel så stor lagerkapasitet enn det eksisterende lager i Danmark. Derfor er der klare fordeler ved å samle de to sentrene for derved å oppnå enda mer effektiv logistikk og lagerføring, som i samarbeid med våres forhandlere gjør oss i stand til å levere en bedre kundebetjening, uttaler Jonas Arvidsson, direktør for Lantmännen Maskin, i en pressemelding.

Annonse

LES OGSÅ: Sverige går foran i Agcos nye strategi

Selv om lageret flyttes vil imidlertid Agcos reservedelssalg og kundeservice forbli i Danmark, og fortsatt ha ansvar for salg, markedsføring, utdannelse, forhandlere og teknisk support til alle Agcos merker i Danmark og Norge. Lantmännen Maskin vil på sin side starte å selge uoriginale deler via Sparex, et selskap eid av Agco som produserer uoriginale reservedeler til en rekke traktormerker.

LES OGSÅ: Svakere resultat for Lantmännen Maskin AB

Neste artikkel

Parallellimport av Kivi-Pekka