Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kubotas nye M5-serie

Ny design, ny hytte og ny motor fra det japanske traktormerket

Populær: Kubota-importøren Svenningsen har solgt 20 traktorer allerede av den nye M5-serien, selv om ingen enda er blitt levert til Norge.
Populær: Kubota-importøren Svenningsen har solgt 20 traktorer allerede av den nye M5-serien, selv om ingen enda er blitt levert til Norge.

–Vi har solgt 20 traktorer allerede av den nye M5-serien. Nå skulle de første traktorene ha blitt levert til nyttår, men de har ikke kommet enda. Vi er litt spente på når den kommer, men vi regner med det er snakk om uker, forteller Geir Bentestuen i Svenningsen som importerer Kubota til Norge.

Den nye M5-serien til Kubota ble vist for første gang på Eima i Italia i november i fjor. Serien erstatter M9960 og M8540 med modellene M5111 og M5091 på henholdsvis 113 og 95 hestekrefter. De firesylindrede 3,7 liter store motorene fra Kubota oppfyller Stage IV-kravene med både SCR- og EGR-teknologi.

–Det er på ett vis en oppgradering av 9960en, men er ganske mye oppgraderinger som ny motor, ny og større hytte, ISOBUS-ready og en design lik den du finner på M7 serien, forteller Bentestuen.

Girkassen har 36 gir forover og bakover som kommer av kombinasjonen av seks gruppegir og tre hurtiggir i hver gruppe. Traktoren har også kløtsjfritt vendegir, og en topphastighet på 40 kilometer i timen.

Annonse

Kubota har en litt spesiell løsning når det kommer til sine originale frontlastere, da de kommer i to varianter; ett for høye løft og en for tunge løft. Power-modellen løfter i 3,3 meters høyde og har 28.780 Newton i brytekraft, mens Height-modellen løfter til 3,7 meter og har 24.470 Newton i brytekraft.

LES OGSÅ: Kubota starter året friskt

LES OGSÅ: Ny Kubota-forhandler på Tynset

Neste artikkel

Topcon skal styre Kubota