Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kubota oppgraderer modellserie

Fjerde generasjon MGX er satt i produksjon.

Storebror: Det har ikke lyktes Traktor å få tak i et bilde av den nye MGX-IV. Her sees en M7171, en modell i M7-serien, som MGX nå skal ligne mer på. Arkivfoto: Traktor
Storebror: Det har ikke lyktes Traktor å få tak i et bilde av den nye MGX-IV. Her sees en M7171, en modell i M7-serien, som MGX nå skal ligne mer på. Arkivfoto: Traktor

Traktorprodusenten Kubota skriver i en pressemelding at de har startet produksjonen av en ny og forbedret utgave av sin modellserie MGX, kalt MGX-IV. Dette er trolig den siste generasjonen med betegnelsen MGX, før også denne modellserien får tilsvarende modellbetegnelse som Kubotas seneste nylanseringer. MGX får da trolig navnet M6.

Løft av design og komfort

Ifølge Kubota er den nye generasjonen MGX utstyrt med en ny front og et nytt panser, som ligner mer på storebror-serien M7. Også hytta har fått et løft, og skal ha arvet mange av egenskapene til M7. Blant annet kan modellserien nå utstyres med Isobus-terminal, som skal gjøre det enklere å utnytte traktoren i samspill med avanserte redskaper.

Traktorens betjeningspanel, med brytere og hydraulikkspaker, skal også være oppgradert til en mer komfortabel og ergonomisk løsning.

24 trinn i begge retninger

Annonse

MGX-IV kommer i fem ulike modeller, som alle er utstyrt med powershift-girkasse. Girkassa er delt inn i tre grupper, der hver gruppe har åtte trinn. De til sammen 24 trinnene fungerer alle både framover og i revers. Det finnes også en automat-funksjon som skifter mellom hurtiggir-trinnene selv.

Det er ikke oppgitt hvilket effektspenn den nye modellserien vil ha, men Kubota opplyser at de skal utstyres med motorene V6108 og V3800. Etter det Traktor forstår er dette de samme motorene som sitter i dagens MGX generasjon 3, som har en oppgitt effekt på 104 til 143 hestekrefter. Trolig vil den nye modellserien dekke omtrent det samme effektsegmentet.

Kubotas norske importør Svenningsens opplyser at det kun er et fåtall MGX generasjon 3 igjen på lager her til lands, og at den nye generasjonen dermed kommer til å ankomme fortløpende.

Neste artikkel

Pølsefredag hos Kubota Center Lier