Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Kubota blir å regne med framover

Ny daglig leder på plass hos Svenningsens.

Kjetil Nilsson er ansatt som daglig leder hos Svenningsens. – 2019 blir et år for å stabilisere organisasjonen, sier han.
Kjetil Nilsson er ansatt som daglig leder hos Svenningsens. – 2019 blir et år for å stabilisere organisasjonen, sier han.

Kjetil Nilsson er fra 1. januar ansatt som daglig leder hos Svenningsens, etter at Geir Bentestuen forlot stillingen i høst. I mellomtiden har produktsjef for landbruk, Roger Lerberg, hatt det øverste ansvaret hos Kubota-importøren.

Orden og struktur i eget hus

Nilsson kommer fra bilbransjen, der han har arbeidet siden slutten av 1990-tallet. Oppgavene hans der har vært innen salg, marked og service, flere av dem lederroller.

– Jeg har lang ledererfaring, og tar blant annet med meg noen tanker om service og ettermarked inn i denne jobben, sier han til traktor.no.

Kubota har de sista par åra først hatt en enorm vekst, og deretter en stor nedtur, på registreringsstatistikken for traktorer i Norge. Etter kun ei drøy uke i ny jobb vil ikke Nilsson sikte for høyt for det kommende året.

– 2019 blir et år for å stabilisere organisasjonen, sier han.

Skal ha inn nye folk

Første punkt på lista er ifølge den nye daglige lederen å skape “orden og struktur i eget hus”. Blant annet skal det ansettes én eller to nye personer med ansvar for Kubotas landbrukstraktorer. Roger Lerberg, som har denne oppgaven nå, og som har fungert som daglig leder de siste månedene, har nemlig sagt opp sin jobb hos Svenningsens.

I tillegg til det nevnte har Nilsson også et ønske om å styrke bedriftens ressurser på ettermarked, men om dette skal løses internt, eller med opprettelse av en ny stilling, er foreløpig ikke klart.

Møter forhandlerne i februar

Et annet viktig punkt på Nilssons agenda er å gjøre seg kjent med forhandlernettverket. Denne jobben vil han gjøre både ved å besøke de ulike forhandlerne der de er, samt gjennom et forhandlermøte som Svenningsens arrangerer i februar. Der vil de i fellesskap stake ut en kurs for Kubotas videre liv i det norske traktormarkedet.

Ifølge Nilsson er det gjort mye bra tidligere, men han mener at mye også kan bli bedre.

– Vi skal nå jobbe med å re-etablere organisasjonen, og vi skal legge gode planer for tiden som kommer. Kubota blir å regne med framover, sier han.

Ny toppmodell kommer til våren

I høst skrev vi om at en ny utgave av Kubota-modellen MGX hadde blitt satt i produksjon. Dette skiftet ble synliggjort ved at man gikk fra modellbetegnelsen MGX-III til MGX-IV. Av endringer på den nye modellen kunne det blant annet nevnes at MGX-hytta nå får mange egenskaper fra den større serien M7.

M7-serien, som er Kubotas hittil største, har også fått en oppgradering, og kommer nå med betegnelsen 7002, mot tidligere 7001. Svenningsens stilte ut et eksemplar av den nye modellen på Agroteknikk i høst, og til våren blir den første traktoren levert til Norge.

Neste artikkel

Topcon skal styre Kubota