Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Krampe med mindre dumperhenger

For traktorer fra 75 hestekrefter

Krampe lanserer ny dumperhenger for mindre traktorer. (Foto: Produsenten)
Krampe lanserer ny dumperhenger for mindre traktorer. (Foto: Produsenten)

På vei- og kommunalteknikkmessa Demopark i Eisenachi i Tyskland i juni viste Krampe fram sin nye dumperhenger SK 460. Hengeren er laget for å tilfredsstille ønsket om en mer smidig henger, som er enklere å manøvrere.

Hengeren er oppgitt å skulle passe til traktorer helt ned til 75 hestekrefter, og har et lastevolum på 10,2 kubikkmeter. Med høye karmer blir lastevolumet 18,4 kubikkmeter. Innvendig lengde i kassa er ifølge Krampe 4,65 meter, mens standardkarmen er 1 meter høy. Laste- og tippevnen er ifølge Krampe 12 tonn, men dette er selvfølgelig ikke innenfor på en 75 hestekrefters traktor etter norske regler.

Den hydrauliske bakluka er utstyrt med ventiler som sikrer at den holder seg lukket under transport, og Krampe forsikrer at luka skal være helt tett. Dette er særlig viktig med tanke på korntransport.

Underkjøringsvernet bak på hegeren er ifølge produsenten konstruert på en slik måte at eventuelle deler av laster som treffer denne ikke blir liggende på den etter tipping.

Annonse

Krampe har ingen norsk importør, men i Sverige er det Farm Mac som har importansvaret. Krister Wiengren hos Farm Mac forteller at den noe større SK 600 har vært populær hos dem:

- Vi driver gårdsbruk selv, og har brukt flere SK 600 opp igjennom tiden. SK 460 er jo mye mindre, men vil nok passe bra for mange norske gårdsbruk, mener han.

Wiengren forteller at SK 460 nå er klar for levering.

Neste artikkel

Krampe Halfpipe forbedres