Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kongskilde får nye eiere

Etter flere år med underskudd selger det danske samvirke DLG ut deler av virksomheten.

New Holland Agriculture skal i framtiden forvalte arven fra Överum, Kongskilde og JF. (Foto: Kongskilde)
New Holland Agriculture skal i framtiden forvalte arven fra Överum, Kongskilde og JF. (Foto: Kongskilde)

CNH Industrial, konsernet som står bak New Holland, Case IH og Steyr, har tidligere varslet at de ønsker å bli en fullsortimentsleverandør til landbruket. Da må en kunne tilby redskaper for blant annet jordarbeiding, noe konsernet til nå har manglet. I dag ble det imidlertid kjent at det danske felleskjøpet DLG selger Kongskildes redskapssortiment innen gras og jordarbeiding, samlet under merkevarene Kongskilde, Överum og JF.

– Dette er en milepæl for DLG. Det har vært en stor finansiell og ledelsemessig utfordring for DLG-konsernet å drive Kongskildes landbruksmaskindel, og vi har lenge arbeidet intensivt for å gjøre selskapet klart til et salg. Vi er særdeles tilfredse med å kunne overdra selskapet til én av verdens førende produsenter av landbruksmaskiner, som kan tilføre større synergier til Kongskildes landbruksmaskindel, sier Kristian Hundebøll, konsernsjef i DLG, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Akershus Traktor overtar Kongskilde-importen i Norge

Salget av Kongskildes landbruksmaskindel er den foreløpig siste og viktigste delen i salgsprosessen DLG-konsernet innledet i 2013, med en strategisk beslutning om å fokusere konsernets forretning innen for tre kjerneområder – Grovvarer (tonnvarer som kraftfôr, kunstgjødsel og såkorn), Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi.

– Det er ytterst tilfredsstillende at vi har funnet en løsning på et langvarig problem for DLG. I snart tre år har DLG's administrasjon og styre arbeidet målrettet på få gjort endelig opp med en feilslått strategi. Det er nå lyktes. Med salget av Kongskildes landbruksmaskindel har vi fått et sterkere og mer fokusert DLG, som står godt rustet til fremtiden, sier styreleder DLG-konsernet, Niels Dengsø Jensen.

Hos CNH gleder man seg også over kjøpet:

– Overtakelsen av Kongskildes aktiviteter innen for jordarbeiding og såing samt innenfor grasutstyr tilføyer en viktig produktserie som ytterligere vil utvide New Holland Agricultures produktsortiment innen for segmentet av landbruksmaskiner. I mellomtiden vil Kongskildes forhandler- og importørnettverk forbli referansepunktet for deres kunder. Denne avtale vil gi vekstmuligheter og skape en sterk plattform til utvikling av Kongskildes virksomhet og dens merker, og vi vil dessuten gradvis integrere deres produkter i New Hollands portefølje, sier Carlo Lambro, Brand President i New Holland Agriculture.

LES OGSÅ: Såmaskin i New Holland-farger

Annonse

Salget innebærer at CNH Industrial overtar Kongskildes landbruksmaskindel, inklusive alle produksjonsanlegg i Kutno (Polen) og Överum (Sverige), en leasingavtale av Kongskildes produksjonsanlegg i Hudson, Illinois (USA) samt aktiviteter på Kongskildes øvrige markeder.

– Vi er stolte av å ønske de veletablerte produktene fra Kongskilde, Överum og JF velkommen hos CNH Industrial. Vår intensjon er å bygge videre på den stolte arven fra merkene, og samtidig bygge ut deres adgang til markedet med våres verdensomspennende distribusjonsnettverk, sier Richard Tobin, som er administrerende direktør hos CNH Industrial.

DLG-konsernet beholder aktivitetene i Kongskilde Industry og Kongskilde Grain, og vil nå øke sitt fokus på å drive disse dele av Kongskilde videre.

CNH Industrial overtar aktivitetene i Kongskildes landbruksmaskindel under forutsetning av de gjengse regler i kjøpsavtalen, herunder en godkjennelse av salget fra de relevante konkurransemyndigheter.

LES OGSÅ: New Holland i samarbeid med italiensk presseprodusent

LES OGSÅ: Dansk samvirke vil vokse på maskinsalg i Skandinavia

Neste artikkel

Parallellimport av Kivi-Pekka