Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kårer Norges beste pløyer

NM i flere klasser på Buskerud Gård

Fredag 28. og lørdag 29. september arrangerer Norsk Pløying Norgesmesterskap i pløying på Buskerud gård i Modum kommune i Buskerud. Det skal konkurreres i tre ulike klasser; vendeplog standard, vendeplog elite, og vanlig to- og treskjærs teigplog.

Jordnært mesterskap

Årets mesterskap er et samarbeid mellom nevnte Norsk Pløying og Grønt Fagsenter Buskerud. Sistnevnte har et årlig arrangement på Buskerud gård, kalt “Jordnært”. Der er det hvert år fokus på den dyrka jorda, og på å dele kunnskapen om denne. I tillegg er det demonstrasjon av aktuelt utstyr og produkter.

I år legges altså NM i pløying og Jordnært til samme tidspunkt, slik at besøkende kan få med seg både det ene og det andre på Buskerud gård denne helga.

Annonse

Kvalifisering til VM

Neste år arrangeres Verdensmesterskapet i pløying i USA, og i klassene vendeplog elite og teigplog blir vinnerne under NM kvalifisert til å delta der. I tillegg til Norgesmestertitlene og plass i VM deles det også ut vandretrofeer som “Sølvplogen” i teigplogkonkurrasen, “Sølvspissen” i vendeplog elite, og “Landsidene” i teigplog junior og vendeplog standard.

I teigplogkonkurransen skal det i år også deles ut Kongepokal.

I pløyekonkurranser handler det meste om høy presisjon, men er du av typen som liker bedre å ty til rå makt kan også du få din sjanse. Arrangørene har nemlig tilpasset en vendeplog for trekk med håndmakt. Her kan du får svaret på hvor mye kraft som egentlig behøves for å trekke en plog.

Neste artikkel

Tok sin tredje kongepokal