Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jubileum for motorprodusenten Agco Power

Feirer 75 år og 1 million produserte motorer.

Agco er eierselskapet til traktormerkene Fendt, Massey Ferguson, Valtra og Challenger. Mer enn 70 prosent av traktorene disse merkene produserer har motor fra Agcos egen motorprodusent Agco Power, som i år har 75-årsjubileum, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Fire fabrikker

Agco Power startet sin motorprosuksjon i Linnavuori i Finland, og etter hvert ble denne fabrikken en viktig del av Valtras traktorproduksjon. I 2004 kjøpte det amerikanske selskapet opp den finske traktorprodusenten. I dag produserer Agco Power 3-, 4-, 6,- og 7-sylindrede dieselmotorer i til sammen fire fabrikker rundt om i verden: Linnavuori i Finland, Changzhou i Kina, Mogi das Cruzes i Brasil og General Rodriguez i Argentina.

Martin Richenhagen, styreleder, president og administrerende direktør i Agco, sier at Agco er stolte over å kunne feire 75 år med motorproduksjon. Han forteller også at motor nummer 1 million produsert av Agco Power ble satt sammen på fabrikken i Finland, der det hele startet.

Annonse

Klare for steg 5

Dr. Helmut Endres, som er senior visepresident for teknikk i Agco, forteller at de allerede har utviklet en motor som tilfredsstiller kravene i steg 5, eller Stage V, som vil bli innført i EU de neste årene.

– Nye reguleringer om utslipp vil gradvis bli innført i EU i 2019 og 2020. Agco Power startet utviklingen til steg 5 for noen år siden, for å være forberedt på endringen som kommer. Motorer etter denne standarden har allerede blitt testet i samarbeid med våre kunder, sier han ifølge pressemeldingen.

Neste artikkel

Massey Ferguson tildeles høythengende designpris