Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere øker presisjonen

Lanserer ny antenne og nytt signal med repeterbarhet.

Nyheten StarFire 6000 leverer 40 prosent bedre nøyaktighet og er 66 prosent raskere i oppstart enn dagens SF 3000-antenne. (Foto: John Deere)
Nyheten StarFire 6000 leverer 40 prosent bedre nøyaktighet og er 66 prosent raskere i oppstart enn dagens SF 3000-antenne. (Foto: John Deere)

Med John Deeres nye SF 6000-antenne kan du kjøre med tre centimeters presisjon i våronna, og komme tilbake å treffe nøyaktig samme kjørelinjer gjennom hele vekstsesongen. Kombinasjonen av den nye kula og det nye SF3-sginalet gir deg nemlig ni måneders repeterbarhet – uten behov for RTK.

– Det skjer mye på AMS hos John Deere. StarFire1-signalet får forbedret nøyaktighet, med maksimalt 15 centimeter spor-til-spor avvik. I tillegg introduseres det nye SF3-signalet, med kun 3 centimeter spor-til-spor avvik. SF3 vil også være repeterbart i ni måneder, forteller Gjermund Tømte, produktsjef for John Deere hos Felleskjøpet Agri.

Beholder RTK-signal ved signalbrudd

Det nye SF3-signalet vil erstatte dagens SF2-signal, som i sin tid ble lansert med 10 centimeters nøyaktighet, men som har blitt oppgradert til 5 centimeter. SF2 har imidlertid ikke vært repeterbart, og dermed vil SF3 bli en sterk konkurrent til RTK-signaler som gir minimalt bedre nøyaktighet.

Kjører man med faste kjørespor over mer enn en sesong er det fortsatt behov for RTK-signaler, og for de som har dette i kombinasjon med den SF6000-antenna forbedres stabiliteten ved at man har 14 dagers full repeterbarthet ved bortfall av signal, sammenlignet med dagens 15 minutter.

LES OGSÅ: Slik fungerer mobil RTK

Raskere oppkobling

En annen forbedring med den nye antenna er at den er vesentlige raskere til å koble seg opp, takket være nye prosessorer.

– Oppstartstiden er én tredjedel av dagens SF 3000. I tillegg søker antenna automatisk opp tre korreksjonssignaler, noe som gir bedre stabilitet i skyggeforhold, sier Tømte.

SE VIDEO: Rydder vei uten hendene på rattet

Annonse

For repeterbarhet over mer enn én vekstseong anbefaler John Deere den nye SF6000-antenna i sammen med en RTK-mottaker.

Tyverisikring

Den nye SF 6000-antenna passer i samme brakett som SF 3000, og kommer med en etterlengtet låsefunksjon for å forhindre tyveri. Priser er foreløpig ikke klare, men den nye kula kommer for salg fra høsten av.

Måten man kjøper signaler blir endret slik at kundene ikke lenger trenger å betale med kredittkort på nett.

– Nå er det selgeren hos Felleskjøpet du skal bestille hos, så ordner vi resten, forteller Tømte.

Se presentasjonsvideo fra John Deere her:

LES OGSÅ: Når traktoren tenker selv

SE VIDEO: Eikmaskin på GPS-offensiven

SE VIDEO: Kjører i hundegang med autostyring

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin