Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere lanserer ny generasjon av 6M-serien

En kompakt og smidig allrounder med nytt design

John Deeres nye 6M-serie skal med sitt skråstilte panser og korte akselastand, være en velegna traktor for frontlasterkjøring. (Foto: Lars Raaen)
John Deeres nye 6M-serie skal med sitt skråstilte panser og korte akselastand, være en velegna traktor for frontlasterkjøring. (Foto: Lars Raaen)

Etter fem års utvikling av den nye generasjonen 6M-traktorer fra John Deere, presenteres nå ti spiller nye modeller for det europeiske markedet. Mest interessant er kanskje de fire minste størrelsene i modellrekka med en akselavstand på bare 2,4 meter.

Som tidligere omtalt her på Traktor.no, har John Deere meldt inn en hemmeligholdt modell i klassen for gårdstraktorer til kåringen "Tractor of the year 2020". Vi mistenker nå sterkt at denne traktoren hører til den nye generasjonen 6M. Den totalt redesigna serien består av sju firesylindrede modeller med nominell effekt fra 90 til 145 hestekrefter og tre seksylindra traktorer på henholdsvis 155, 175 og 195 hestekrefter. Alle de nye firesylindra modellene har en tillatt totalvekt på hele 10450 kg.

Som skapt for frontlaster

John Deere synes med den nye 6M-seriens design, å ha funnet en god løsning på siktproblematikken ved frontlasterkjøring. Det nye, skrå panseret gir god oversikt over frontmonterte redskaper. Dette i kombinasjon med den korte akselavstanden, skal gjøre John Deere 6M til en velegna lastertraktor.

Nytt førermiljø

Alle de nye modellene har fått nytt førerhus, som bygger videre på John Deeres 6030 Premium-serie, samtidig som hyttene har fått et helt nytt design og mange nye egenskaper og funksjoner. 6M-serien kommer nå med tre forskjellige utstyrsnivå.

Annonse

Select-serien er utstyrt med blant annet PowrQuad eller AutoQuad med EcoShift girkasse, mekaniske tipputtak og mekaniske lasterspak med vendegir i lasterspaken. Select + er hakket mer raffinert med CommandQuad girkasse, mekaniske tipputtak og el-lasterspak. Premium-modellene er på sin side utstyrt med ny 6M CommandArm med integrert betjening av transmisjon, lasterspak, tipputtak og trepunkt, sammen med flere andre nyheter og funksjoner.

I førerhuset har man fjernet det tradisjonelle instrumentpanelet foran ved rattstammen og putta det opp i A-stolpen, på samme måte som i 5R-, 7R og 8R-serien.

Samtlige modeller i den nye 6M-serien kan leveres med John Deeres eget autostyringssystem, Autotrac. Produsenten har i tillegg også integrert JD Link på alle de nye modellene, hvilket tidligere har vært forbeholdt større og dyrere traktorer.

Tror på en vellykket mottakelse

Produktsjef for John Deere hos Felleskjøpet, Tore Glærum, er begeistra over lanseringen av de nye modellene.

– De nye modellene er veldig aktuelle for det norske markedet. Mange har ønsket seg flere modeller med kort akselavstand og god oversikt, slik som 5R serien har, og nå har vi endelig fått flere etterlengtede modeller som passer perfekt inn mellom 5R og 6R serien, sier Glærum.

Han forteller også at Felleskjøpet Agri har vært aktive deltakere i produktutviklingsprosessen.

Neste artikkel

JD 8R kommer med Ctis