Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

JCBs 4000-serie får en storebror

Fastrac 8330 blir ny toppmodell med 355 hk.

De første spionbildene spredde seg allerede i vår, men at JCB selv skulle legge ut en grundig presentasjonsvideo for sin nye Fastrac 8000-serie – tre måneder før de har antydet en pressevisning – det overrasker oss. Men, intet er vel bedre enn å dele rykende ferske traktornyheter med våre lesere, tenker vi i Traktor-redaksjonen.

350 hestekrefter

I videoen presenterer Gavin Neate, produktsjef for JCB Agriculture, grundig hvordan nyheten er bygget. Motoren er en sekssylindret med et slagvolum på 8,4 liter, og ettersom dette er et motorvolum Agco Power har i sitt sortiment, antar vi at det er de som blir leverandør til den nye Fastrac 8000-serien, slik de er til 4000-serien.

Nominell motoreffekt oppgis til 335 hestekrefter, men Neate unnlater å avsløre makseffekten. Nederlandske boerderij.nl skriver imidlertid at toppmodellen vil yte 350 hestekrefter, mens seriens andre modell, 8290, kan by på 310 hestekrefter i makseffekt. Dreiemomentet oppgis til 1 440 newtonmeter for 8330 og 1 310 i minstemann. De bekrefter for øvrig at motoren leveres fra Agco Power, og at transmisjonen blir levert av Fendt. Betegnelsen ML 260 indikerer at det er snakk om samme transmisjon som tyskerne bruker i sin egen 900-serie.

Trinnløs transmisjon

Foran motoren sitter en ny kjølepakke med enkel tilgang til å rengjøre radiatorene. Traktoren kan utrustes med trepunkt og kraftuttak i fronten, der sistnevnte leveres kun med 1000-hastighet.

Til forskjell fra Fastrac 4000-serien har ikke den nye Fastrac 8000-serien fire like store hjul. Traktoren Gavin Neate presenterer har nemlig 900/50R42-hjul bak, den største mulige dimensjonen, samt 650/65R34 foran. Samtlige hjul har uavhengig oppheng med fjøring, samt blokkeringsfrie skivebremser (ABS).

Styresystemet er hydraulisk og skal gi bedre følsomhet ved lave hastigheter, samtidig som det fungerer helt opp til 65 km/t. Av ekstrautstyr kan traktoren utrustes med hurtigstyring og eventuelt autostyring for de som ønsker det. Dieseltanken rommer 600 liter, mens tanken for rensevæske for eksosen rommer 70 liter.

Mer info til høsten

Annonse

Hydraulikkpumpa leverer inntil 180 l/min, og har et reservoar på 130 liter. I trepunkten bak kan man løfte intet mindre enn 10 tonn, og her kan krafuttaket by på både 540E og 1000.

Inne i hytta, som JCB har døpt Command Plus, minner mye om 4000-serien. Britene har valgt samme terminal, joystick og armlene som i lillebroren, men kan blant annet lokke med et eksklusivt lærsete og LED-arbeidslys.

Produktsjef for JCB-traktorer hos Lena Maskin, Øystein Baraas, opplyser at norske priser for den nye serien snart er klare. Og som tidligere nevnt, Traktor-redaksjonen får trolig se traktornyheten i levende live i løpet av høsten.

SE VIDEO: Slik er JCBs nye Fastrac 4220

LES OGSÅ: JCB bryter med svensk importør

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin