Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Innføring av utslippskrav kan bli satt på vent

Bransjen oppfordrer EU til å utsette fristen for innføring av Stage V

(Foto: Magnus Østby)
(Foto: Magnus Østby)

Europeiske bransjeforeninger, deriblant CEMA, har nå sendt brev til EU med oppfordring om å utsette innføringen av avgasskravene etter Stage V midlertidig.

I utgangspunktet har produsenter av traktorer og lignende maskiner med effekt under 75 hestekrefter og over 174 hestekrefter, tidsfrist på å innføre Stage V-motorer innen 30. juni 2020.

En overgangsordning åpner imidlertid for å selge maskiner med motorer uten renseteknologien fram til 31 desember. Etter nyttår vil det ikke være mulig å selge traktorer og maskiner som ikke imøtekommer avgasskravene i EU. Tilsvarende krav for maskiner mellom 75 -og 174 hestekrefter gjelder fra 2021.

Kan måtte skrotes

Bransjeforeningene påpeker at koronaviruset har forårsaket store vanskeligheter for innførsel av deler og andre, nødvendige komponenter fra Kina og nå også Italia og andre EU-land, heter det seg i en sak publisert på den britiske nettstedet, Profi.

Annonse

Etter hvert som pandemien skrider frem, planlegges eller forventes ytterligere avbrudd, inkludert pålegg fra myndighetene. Dette hindrer naturligvis produsentene i å fullføre byggingen av bestile maskiner innen de satte frister. Som resultat vil det ikke lenger være mulig for dem å bruke overgangsmotorene de allerede har anskaffet. Disse vil derfor måtte skrotes skrotes, hvilket vil føre til uunngåelig økonomiske ulemper og unødvendig sløsing med råvarer og ressurser, lyder budskapet.

– Fristene må utsettes midlertidig fram til situasjonen rundt koronaviruset er dempa. Tiltaket ville forhindre ytterligere økonomiske skader forårsaket av pandemien i bransjen, proklamerer generalsekretær i CEMA, Jerome Bandry.

Neste artikkel

Kubota og Topcon skal samarbeide