Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er Deutz-Fahr 5D TTV

Med kompakte mål, trinnløs transmisjon og avanserte funksjoner vil Deutz-Fahr kapre flere kunder.

Deutz 5D TTV
Deutz 5D TTV

Deutz-Fahr girer opp, og lanserer nye Deutz 5D TTV i klassen for avanserte mellomklassetraktorer.

Dette er traktorer som er egnet til en rekke oppgaver på gården og ikke minst innen snørydding og vedlikehold der det er begrenset med plass. Grønnsaksprodusenter er kunder som vil sette pris på den smidige men kraftige traktoren med trinnløs transmisjon. Med en akselavstand på bare 2,14 meter for de tresylindrede og 2,27 meter for de firesylindrede, samt 20 tommers framhjul og 30 tommers bakhjul, blir traktoren svært smidig. Vekta blir moderate 4048 kilo for de firesylindrede modellene.

Motorisering.

Serien får FarMotion motorer fra SDF med tre eller fire eller fire sylindre, og effektnivåer mellom 88 og 113 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er tilgjengelig ved lave 1600 runder pr minutt, noe som gir lavt drivstofforbruk og lavt støynivå.

Motoren klarer avgasskravene, uten tilsetning av Adblue.

Farmotion: SDF sine egne tre og firesylindrede motorer blir å finne i 5D TTV
Farmotion: SDF sine egne tre og firesylindrede motorer blir å finne i 5D TTV

Transmission:

5D TTV leveres med kontinuerlig variabel transmisjon, eller ttv som Deutz-Fahr velger å kalle det. Med sine to kjøreområder og tre kjøremoduser, auto, manuell eller pto, vil traktoren alltid ha rett utveksling for maksimal produktivitet. Kjørehastighet på hele 40 kilometer pr time oppnås ved lave 1730 runder pr minutt på motoren.

Kraftig: med lav vekt, stor effekt og avansert transmisjon, ønsker Deutz-Fahr å kapre fler kunder.
Kraftig: med lav vekt, stor effekt og avansert transmisjon, ønsker Deutz-Fahr å kapre fler kunder.

Foraksel

Deutz-Fahr har tradisjon for å levere traktorer med ekte firehjulsbrems, og nye 5D TTV er ikke noe unntak. Den har derfor skivebremser montert i forakselen. Traktoren kan leveres med uavhengig framakselfjøring som opsjon.

Hydraulikkapasitet

Deutz-Fahr 5D TTV får løftekapasitet på hele 4310 kilo bak, og 2880 kilo foran. Fronthydraulikken leveres av Sauter. Et spesielt kompakt trepunktsoppheng er tilgjengelig for bestilling, om traktoren skal settes opp med ekstra smal sporbredde, for eksempel til bruk i radkultur. Traktoren leveres med en standard hydraulikkpumpe på 84 liter pr minutt, alternativt en lastkjennende pumpe på 110 liter pr minutt. Hele 10 eksterne hydraulikkventiler er tilgjengelig som ekstrautstyr, mens 4 er standard.

Hytta

Med sin helt nye 4-stolpers hytte med helt flatt gulv, ønsker Deutz-Fahr å gi føreren god komfort også i en kompakt bygget mellomstor traktor. Hytta får et fjøringssystem Deutz-Fahr kaller Hydro silent-block. En fiffig detalj er at bakre del av taket på hytta kan løftes opp, for å gi bedre sikt. Luftfjøret sete er standard. Hytta kan leveres med Cat 4 filtreringssystem, for effektivt å filtrere lufta, ved for eksempel plantevernarbeid. Traktoren får hydraulisk aktivert parkeringsbrems, som Deutz kaller HPB.

Deutz-Fahr holder på sine fargekoding av betjeningselementene, for enklest mulig betjening.

Avansert

Siden nye Deutz-Fahr 5D TTV er en avansert traktor, beregnet på krevende brukere, har Deutz gjort utstyr som normalt er mest vanlig på større traktorer tilgjengelig.

Eksempler er Imonitor 3, som gir muligheter innen presisjonsjordbruk. Her kan en rekke funksjoner tas i bruk, fra traktorsettinger, datainnsamling og mulighet til å hente opp for eksempel ryggekamera. Sporfølging finnes også. Traktoren kan leveres med isobus-funksjonalitet, samt en rekke andre funksjoner.

Traktoren er allerede i produksjon, og den første traktoren ventes til Norge i mars / april.

Neste artikkel

Flest røde i stille juli