Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gull til New Holland T4.110N

Vinner kåringen “Årets spesialtraktor 2020”

Den verdenskjente landbruksmessa Agritechnica går i disse dager av stabelen i Hannover i Tyskland, hvor kåringen av Årets traktor i ulike klasser er blant messas største trekkplastere. New Holland gjorde med sin modell T4.110 N, godt inntrykk på juryen, og stakk av med seieren i kåringen av Årets spesialtraktor 2020.

Annonse

New Holland kniva mot Massey Ferguson 3709 Alpine, Same Fruetto 100 ActiveSteer og Carraro V75 Compact under kåringen. Den blå traktoren stakk av med det lengste strået, hovedsakelig takket være framakselkonfigurasjonen, TerraGlide.

TerraGlide kan leveres både med og uten bremser, og skal løfte traktorens komfort og smidighet. Akselavfjæringa kan justeres fra førersetet, og blir automatisk harderer eller mykere ved oppbremsing og akselering. Ved jordbearbeiding og andre saktegående oppgaver, kan fjæringa blokkeres. I det kjørehastigheten overskrider 12 kilometer i timen, aktiveres fjæringa automatisk.

Systemet skal komme særlig til sin rett på T4-serien i kombinasjon med Trelleborgs PneuTrac-dekk. Trelleborg PneuTrac skal kombinere egenskapene til det tradisjonelle traktordekket med beltedriftas fordeler. Ubelastet er beltedekket rundt, men ved belastning presses nedre del av dekket sammen slik at det får en lengre anleggsflate, bæreevne og trekkraft enn et tradisjonelt dekk med samme bredde. Dette skal være mulig gjennom en spesiell konstruksjon av dekkets sidevegg som kombinerer en radiell sammentrykning og stor sideveis stivhet. PneuTrac skal ifølge produsenten, være aktuelt som erstatning for små beltetraktorer i vin- og fruktproduksjon hvor det ofte er smalt, bratt og bløtt.

Neste artikkel

Amazone UX blir større